Quantcast

WRC-tallipomolta ovela näpäytys kilpailijatiimille

Craig Breen palaa ensi vuonna Hyundain ralliauton rattiin reilun vuoden paussin jälkeen.
Julien Moncet
Julien Moncet. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen ajoi Hyundain WRC-tallin keikkakuljettajana viimeksi kaudella 2021, jolloin hän saavutti kolme palkintosijaa viidessä ajamassaan MM-rallissa.

Viime kaudella Breen pääsi ajamaan ensimmäistä kertaa täyden kauden rallin MM-sarjassa. M-Sport Fordille ykköskuljettajaksi pestatun irlantilaisen saldo jäi kuitenkin laihaksi: 13 osakilpailusta vain kaksi palkintosijaa ja vasta seitsemäs tila MM-sarjassa.

M-Sport ilmoitti pari viikkoa sitten, että Breenin sopimus on purettu vuoden etuajassa. Breen saa kuitenkin jatkaa MM-sarjan pääluokassa, sillä Hyundai tarjosi hänelle osittaisen kauden ohjelmaa kaudelle 2023.

Suunnitelmana on, että Breen ajaa ensi vuonna kuusi osakilpailua Hyundain kolmosautolla, jossa hän jakaa ajovastuuta Dani Sordon kanssa. Hyundain tallipäällikön virkaa hoitava Julien Moncet luottaa, että Breen pääsee todelliselle tasolleen Hyundailla.

– Tiedämme hänen kykynsä ja tiedämme myös sen, että pystymme tekemään hyvin töitä hänen kanssaan. Hän on varmasti erilaisessa tilanteessa ensi vuonna kanssamme, Moncet kertoi Dirtfish-sivustolle.

– Hänellä on kenties vähemmän paineita. Meidän tehtävänämme on saada hänestä parhaat puolet esiin.

Huhujen mukaan Breenin ja M-Sportin tallijohdon välit eivät olleet parhaat mahdolliset viime kauden aikana heikkojen tulosten vuoksi. Moncet antoikin lausunnollaan ovelan näpäytyksen M-Sportin suuntaan.

– Se ei ole mikään salaisuus, että Hyundain ympäristö on erilainen kuin M-Sportilla. Se on selvä, ja olen varma, että pystymme työstämään asioita Craigin kanssa, Moncet sanoi.

– Jos tarjoamme hänelle oikeat olosuhteet ja välineet, hän voi nousta takaisin huipulle.

Tiettävästi Sordo ajaa Hyundain kolmosautolla kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa. Breen hyppää Hyundain Rally1-hybridin puikkoihin helmikuussa Ruotsin lumirallissa.

Katso alta kooste kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat