Toyotan entinen WRC-kuski palaamassa MM-ralliin? Testasi Skodan uutuutta Monte Carloa varten

Skodan uuden Fabia RS Rally2 -ralliauton MM-debyytti nähdään kauden 2023 avaavassa Monte Carlon osakilpailussa tammikuussa.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda-uutuuden oli tarkoitus tulla MM-sarjaan jo tänä vuonna, mutta globaalin tilanteen vuoksi aikataulua jouduttiin venyttämään useampaan otteeseen. Uuden Fabian kilpailudebyytti nähtiin viimein marraskuun alussa Saksassa Lausitz-rallissa, jossa kokenut Andreas Mikkelsen ajoi kilpurilla voittoon.

Skoda hioi tällä viikolla kilpuriaan kisakuntoon tammikuista Monte Carlon MM-rallia varten. Huomattavaa oli se, että ratin takana istui kokenut Kris Meeke.

Meeke, 43, on jo pidempään kuulunut Skodan testitiimiin ja hänellä on ollut iso rooli Fabia RS Rally2 -auton kehitystyössä. Kosteissa ja myös talvisissa olosuhteissa ajettu Monte-testi voi tarkoittaa sitä, että Toyotan entinen WRC-kuljettaja saattaa tehdä tammikuussa ainakin lyhyen paluun rallin MM-sarjaan.

Meeke kilpaili MM-sarjassa viimeksi kaudella 2019, jonka jälkeen Toyota ei tarjonnut jatkosopimusta kokeneelle kuljettajalle. Sen jälkeen Meeke on paiskinut hommia Skodan kanssa sekä osallistunut yksittäisiin kisoihin.

Tiettävästi Sebastian Marshall istui Meeken kartanlukijana tämän viikon testeissä. Meeke kilpaili Marshallin kanssa Toyotalla kaudella 2019.

Meeke on kertonut useampaan otteeseen, että hänellä on yhä poltetta kilpailla MM-sarjassa.

– Tuskin koskaan menetän himoa ajamiseen. Yksinkertaisesti vain nautin ralliautolla ajamisesta, Meeke kertoi viime kesänä Rallit.fille.

– Tunnen ainakin oloni hyväksi tässä autossa (Skodassa), joten katsotaan, mitä mahdollisten kisojen suhteen käy. Jos palaan, se on vain oman uteliaisuuteni takia, ei minkään tulostavoitteiden.

Skodalla ei ole varsinaista tehdastiimiä rallin MM-sarjassa, mutta tshekkivalmistaja on tehnyt tiivistä yhteistyötä Toksport-tallin kanssa. Emil Lindholm voitti tänä vuonna WRC2-luokan mestaruuden Toksportin Skoda Fabialla ja jätti Mikkelsenin sarjassa kakkoseksi. Ensi kaudeksi Toksportin riveihin on tulossa myös suomalaistoivo Sami Pajari.

Kauden avaava Monte Carlon MM-ralli on ohjelmassa 19.-22. tammikuuta.

Katso alta videot Meeken Monte-testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat