Quantcast

Toyotan WRC-tallilta iso tuki punaisen langan kadottaneelle tähdelleen – ”Olemme paiskineet töitä tavallista enemmän”

Toyotan Elfyn Evansille ei jäänyt paljon käteen rallin MM-kaudesta 2022.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans oli taistellut mestaruudesta edellisinä kausina Toyotan WRC-autolla. Walesilainen oli kenties suurin mestarisuosikki kaudelle 2022, jolloin MM-sarjan pääluokassa otettiin käyttöön uudet Rally1-hybridikilpurit.

Evans ei saanut Toyotan GR Yaris Rally1 -autoa sopimaan käteensä kauden aikana. Hän jäi ensimmäistä kertaa sitten kauden 2019 ilman voittoa ja sijoittui MM-sarjan loppupisteissä neljänneksi.

Edellisen sukupolven WRC-autoissa oli huomattavasti enemmän säätömahdollisuuksia kuin nykyisissä Rally1-kilpureissa. Evansille tuskaa on tuottanut etenkin se, ettei autoista löydy enää aktiivista keskilukkoa.

Ongelmat ovat johtaneet siihen, että Evansin on pitänyt hioa ajotyyliään ja tehdä kompromisseja säädöissä. Parannustakin on tullut. Kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Kataloniassa walesilainen ei ollut lähelläkään huippuvauhtia, mutta kauden päätöskisassa Japanissa hän oli mukana voittokamppailussa.

– Espanjassa oli vaikeaa. Sen jälkeen asioihin oli tehtävä muutoksia, Evans myöntää Dirtfish-sivustolla.

– Löysin jotain, mihin olin tyytyväinen. Joillakin osa-alueilla pitää tehdä kompromisseja ajotuntuman kanssa ja niiden kanssa on opittava ajamaan. Sen kanssa teemme töitä.

Evansin tallikavereiden Kalle Rovanperän ja Sebastien Ogierin käsissä GR Yaris osoittautui kilpailukykyiseksi menopeliksi. Mestaruuden vienyt Rovanperä saavutti kauden aikana kuusi osakilpailuvoittoa ja Ogier yhden.

Toyota tekee kaikkensa, jotta myös Evans pystyisi napsimaan voittoja tulevalla kaudella.

– Olemme paiskineet hänen kanssaan töitä tavallista enemmän tämän asian vuoksi. Olemme nostaneet kaikki asiat pöydälle, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler kertoo.

– Rajoittava tekijä on se, mitä autolle voi tehdä sääntöjen puitteissa. Meillä on jo muutamia asioita, joiden parissa teemme töitä ja jotka ovat erityisesti Elfynille suunniteltuja. Tämä sopii hyvin meille. Se on äärimmäisen tärkeää, että tämä asia saadaan selvitettyä, Fowler painottaa.

Evans on tästä täysin samaa mieltä.

– Tiimi näkee varmasti, että olen halukas tekemään kaikkeni, jotta syyt saadaan selville. Espanjan ja Japanin välillä ottamamme harppaus osoittaa sen, että pystymme parantamaan.

Katso alta kooste kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat