Quantcast

WRC-tallipaikkaa kärkkyvä Craig Breen ladannut kovat näytöt pöytään – ”Emme voi tehdä itse enää yhtään enempää”

Craig Breen
Craig Breen sai lämpimän halauksen tallipomo Andrea Adamolta. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain irlantilaiskuski Craig Breen kipusi toisessa kisassa peräjälkeen podiumille rallin MM-sarjassa, kun Breen sijoittui sunnuntaina päättyneessä Belgian MM-rallissa toiseksi. 

Breen sijoittui heinäkuussa Virossa toiseksi ja uusi temppunsa Belgiassa. Vakituista WRC-kuskin roolia hamuava irlantilainen on kesän aikana antanut vahvat näytöt osaamisestaan.

– Varmasti podium-sijoitusten pitäisi kaiken järjen mukaan auttaa. Niiden luulisi auttavan meitä tavoitteen toteutumisessa ja pistää meidät vahvempaan asemaan. Sopimusten suhteen emme voi tehdä itse enää yhtään enempää, mutta saamme tästä Paulin (kartanlukija Nagle) kanssa lisää luottoa tekemiseen, Breen kertoi kisan jälkeen.

Breen on ajanut tällä kaudella neljä MM-rallia Hyundain WRC-autolla. Kahden palkintosijan lisäksi myös Rovaniemen osakilpailun neljäs tila oli loistava suoritus. Sen sijaan Kroatiassa huhtikuussa rengasrikko söi mahdollisuudet ja tulos oli kahdeksas sija.

– Monesti minulla on ollut kisojen välissä paljon taukoa. Silloin on vaikeaa päästä nopeasti oikeaan ajorytmiin, mutta nyt oli kaksi kisaa peräkkäin ja molemmista loistava tulos. Se on mahtavaa, Breen hehkutti.

– Meillä oli kaikki elementit hyvään suoritukseen. Oli iso kunnia ajaa näin hyvää autoa. En olekaan tainnut koskaan aiemmin päästä palkintopallille kahdesti saman vuoden aikana MM-sarjassa, urallaan nyt viisi kertaa palkintopallille MM-sarjassa yltänyt Breen jatkoi.

Breenin etuna Ypres-rallissa oli kokemus. Irlantilaisen lisäksi vain kisan voittanut tallikaveri Thierry Neuville oli ajanut vastaavan rallin aiemmin.

– Olen tosiaan ajanut täällä aiemmin R5-autolla. Silloin unelmoin, että olisi mahtavaa päästä kisaamaan WRC-autolla. Tämä kisa ylitti ehdottomasti odotukseni, Breen sanoi.

– Oli huikeaa ajaa kapeilla teillä 190-200 kilometrin tuntivauhtia, kun pito vaihteli koko ajan. Siinä sai todella tunteen kovasta vauhdista. Sitten taas vastakohta oli Span iso rata-alue, jossa tuntui, että vauhti loppuu kesken pitkillä suorilla. Nautin silti joka hetkestä.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

 

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat