Harmillinen unohdus toi Toyotan WRC-kuskille mojovan sakon rajusta ulosajosta

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsuta täräytti rajusti ulos tieltä Belgian MM-rallissa lauantaina. Raju ulosajo kisan 10. erikoiskokeella Dikkebusissa laittoi Yaris WRC:n täysin romuksi. 

Katsutan rinnalla oli Belgiassa uusi kartturi Keaton Williams, joka tuurasi Virossa heinäkuussa selkäänsä loukannutta Dan Barrittia. Williams kuvaili ulosajoa ehdottomasti hänen uransa suurimmaksi, joten taival WRC-tasolla sai melko hurjan alun.

– Se oli kovavauhtinen nopea osuus aika lähellä pätkän alkua. Tiessä oli möykkyjä ja kun tulin alas nypyn jälkeen, niin en pystynyt kunnolla kääntämään autoa, jonka myötä menimme leveäksi ojaan. Tuollaisiin virheisiin ei tässä rallissa ole varaaa. Ulosajo oli raju, mutta onneksi olemme molemmat kunnossa, Katsuta kommentoi.

Williamsille ja Katsutalle sattui myös harmillinen unohdus, kun he eivät painaneet ulosajon jälkeen auton OK-nappia. Protokollan mukaan ulosajon jälkeen on painettava välittömästi OK-nappia, jotta tieto tilanteesta välittyy mahdollisimman pian.

Unohdus aiheutti Katsutalle ja Williamsille 2 000 euron sakot kisan tuomaristolta.

katsuta sakko
Kisan tuomariston päätös.

 

Katsutan ulosajosta on levinnyt lisää videoita maailmalle. Alla olevalta ZeroUndersteer.comin Youtubeen julkaisemalla videolla näkyy hyvin, kuinka lähellä iso katastrofi olikaan. Yleisö oli nimittäin todella vähällä jäädä Katsutan auton alle. Katsutan ulosajo on videon lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat