Quantcast

WRC-tallin ykköskuskilla hankalat lähtökohdat MM-ralliin, mutta yllättääkö tallikaveri? – ”Haluan vain nauttia”

M-Sportin irlantilaiskuski Craig Breenilta odotetaan tasonnostoa, kun rallin MM-sarja siirtyy soralle tämän viikon Portugalin osakilpailussa.
Gus Greensmith
Gus Greensmith jahtaa yhä uran ensimmäistä palkintosijaa MM-sarjassa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen aloitti kautensa hyvin kolmannella sijalla Monte Carlossa, mutta Ruotsissa kohtalona oli keskeytys ja Kroatian asvaltilta viime kuussa irtosi neljäs tila. Vaikka Breen on MM-sarjassa kolmantena, on eroa Toyotan Kalle Rovanperään jo 46 pistettä.

– En ole ajanut Portugalissa moneen vuoteen, viimeksi taisin kisata siellä vuonna 2018. Kauden kolme ensimmäistä rallia olivat kaikki uniikkeja luonteeltaan. Nyt on todella mielenkiintoista nähdä, mikä on Puma Rally1 -automme vauhti Portugalin soralla, Breen sanailee.

– Testit ainakin sujuivat hyvin ja tunsin oloni luottavaiseksi autossa. Rallissa on tapahtunut muutoksia sen jälkeen, kun olen siellä viimeksi ajanut, joten mielenkiintoinen kisa on luvassa. Toivottavasti olemme vähän paremmassa vauhdissa kuin Kroatiassa.

MM-sarjan kolmas tila tietää Breenille kuitenkin hankalaa lähtöpaikkaa ja myös kokemusero muihin kuskeihin on merkittävä. Sen sijaan tallikaveri Gus Greensmith lähtee reitille seitsemäntenä autona, joten britille voi povata hieman helpompaa kisan avauspäivää perjantaina.

– Odotan kisaa innolla, sillä Portugali on suosikkirallini ja ensimmäinen, jonka aikoinaan ajoin ulkomailla. Tämä on jo seitsemäs kerta, kun ajamme siellä, joten kokemusta ainakin löytyy, Greensmith paaluttaa.

–  Minusta tuntuu, että kaikki auton, kartturin ja muiden juttujen suhteen on nyt todellakin kohdillaan. Paineita ei ole, sillä en aja valmistajien pisteistä. Haluan vain nauttia ja silloin, kun onnistun siinä, on tulos yleensä hyvä.

Greensmith metsästää yhä uransa ensimmäistä palkintosijaa MM-sarjassa. Tällä kaudella kahdesti viidenneksi yltänyt brittikuski on parhaimmillaan ollut neljäs viime kesän Safari-rallissa.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat