Quantcast

Suomalaiskuskien kilpakumppani vetäytyi rallin MM-sarjasta – ”Meidän pitää kunnioittaa hänen päätöstään”

Ranskalaiskuljettaja Jean-Baptiste Franceschi ei jatka kilpailemista rallin MM-sarjan junioriluokassa.
Jean-Baptiste Franceschi
Jean-Baptiste Franceschi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

JWRC-sarja vahvisti tiedotteessaan, että Franceschi on vetäytynyt MM-ralleista. Franceschi, 26, oli ilmoittautunut torstaina käynnistyvään Portugalin MM-ralliin, mutta sorakilpailu on jäämässä häneltä väliin.

Tiedotteen mukaan Franceschi jättää JWRC-kautensa kesken, koska hän ei ole mielestään valmistautunut riittävän hyvin sarjaan.

– Olen erittäin pettynyt vahvistaessani, että J-B Franceschi ei jatka sarjassa. J-B on erittäin lahjakas kuljettaja, minkä hän on osoittanut useaan otteeseen. Mutta jos hän ei ole mielestään riittävän valmistautunut JWRC-sarjaan, meidän pitää kunnioittaa hänen päätöstään, sarjan pomo Maciej Woda kertoo tiedotteessa.

Franceschi loukkaantui vakavasti viime marraskuussa, kun hän ajoi rajusti ulos kotimaassaan Rallye du Var -kilpailussa. Ranskalaispilotti jätti JWRC-kauden avanneen Ruotsin rallin väliin loukkaantumisensa takia, mutta huhtikuussa hän nappasi luokan kolmossijan Kroatian MM-osakilpailussa.

Franceschi valloitti viime vuonna rallin EM-sarjassa ERC3-junioriluokan mestaruuden. Hän kävi luokassa tiukan kamppailun suomalaista Sami Pajaria vastaan, joka puolestaan otti MM-sarjan JWRC-mestaruuden viime kaudella.

Pajari ja Lauri Joona taistelevat JWRC-mestaruudesta tänä vuonna. Joona jakaa sarjan kärkipaikkaa brittikuski Jon Armstrongin kanssa kahden osakilpailun jälkeen. Pajari on sarjassa viidentenä.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat