Quantcast

Espanjalaiskonkari avaa kautensa Portugalin MM-rallissa – ”Tämä on ralli, jonka todella haluan voittaa”

Hyundain WRC-tallin espanjalaiskonkari Dani Sordo avaa kautensa torstaina käynnistyvässä Portugalin MM-rallissa.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sordo on Hyundailla erikoistunut rajuihin soraralleihin ja osannut monesti käyttää lähtöpaikkansa erinomaisesti hyväkseen. Tästä ovat osoituksena muun muassa Sardinian MM-rallin voitot vuosilta 2019-2020.

Portugalin ralli siirtyi vuonna 2015 takaisin synnyinseudulleen maan pohjoisosiin.  Sordo on sen jälkeen napannut kisasta kaksi podiumia ja johtanut kisaa peräti neljänä eri vuonna. Voitto ikonisessa rallissa on kuitenkin vielä kiertänyt 39-vuotiasta espanjalaista.

– Tämä on ralli, jonka todella haluan voittaa, Sordo sanoi jo pari vuotta sitten Dirtfishin mukaan.

Sordo on kotoisin Torrelavegan kaupungista Pohjois-Espanjasta, joten paikallisten rallifanien lisäksi mies odottaa paikalle jälleen isoa joukkoa myös omia tukijoitaan.

– Yleensä monet espanjalaiset matkustavat myös Portugalin ralliin. Yleisöä on aina todella paljon, mikä on fantastista. On todella mukavaa päästä vihdoin aloittamaan kausi, ja odotan innolla, että pääsen ajamaan uudella autolla ensimmäistä kertaa soralla, Sordo summaa tallin tiedotteessa.

– Toivon, että löydän nopeasti hyvän rytmin ajamiseen, mutta varmasti minua odottaa pieni sopeutuminen uusiin autoihin. Ei se varmasti ole helppoa, sillä muut ovat ajaneet jo kolme rallia näillä autoilla. Toivottavasti hyvä fiilis tulee kuitenkin äkkiä.

Viime vuonna Sordo sijoittui Portugalin MM-rallissa toiseksi, joten vaikka kalusto on uusi, eivät Sordon puheet voitosta ole tuulesta temmattuja. Viime vuoden kisan Portugalissa voitti Toyotan Elfyn Evans vajaan puolen minuutin erolla ennen Sordoa.

Katso alapuolelta, mitä Portugalin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat