Quantcast

WRC-tallin ykköskuski ensi kertaa Afrikassa – ”Varmasti valtavan suuri haaste jokaiselle”

M-Sport Fordin irlantilaiskuski Craig Breen ajaa tällä viikolla ensimmäistä kertaa Keniassa.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Täksi kaudeksi täyden kauden sopimuksen vihdoin saanut Breen odottaa seikkailua Afrikassa suurella innolla.

– Minulle se on itse asiassa ensimmäinen kerta Afrikassa ylipäätään, joten olen innosta piukeana. Onhan kyseessä huiman arvokas ja historiallinen ralli, jota olen katsonut monia kertoja televisiosta, kun olin pikku poika, Breen hehkuttaa.

– Onhan se varmasi valtavan suuri haaste jokaiselle kuljettajaperille. Olemme kuitenkin valmistautuneet kisaan huolellisesti. Sardiniassa homma sujui hyvin ja siinä moodissa haluamme jatkaa tällä viikolla, toisen sijan Välimeren saarelta kesäkuun alussa ajanut Ford-kuski jatkaa.

Breenin pomo, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener matkaa niin ikään ensimmäistä kerta ikoniseen Safari-ralliin.

– Olen todella innoissani ja haluan tutustua maahan, josta olen kuullut niin paljon hyvää. Katsoin pienenä aina Safari-rallia telkkarista ja se oli huimaa touhua, Millener sanoo.

Viime vuonna M-Sport nappasi Keniasta sijat neljä ja viisi. Tänä vuonna brittitallin auto on huomattavasti kilpailukykyisempi, joten ei ihme, jos toiveet ovat korkealla.

– Koko talli teki kovan suorituksen Keniassa viime kaudella. Opimme, että tämä ralli voi olla pientä lottoa, mutta toisaalta saimme paljon tärkeää kokemusta niin ikään, Millener toteaa.

Kenian MM-ralli starttaa torstai-iltana Nairobin laitakaupungilla ajettavalla yleisöpätkällä. Ralli päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat