Quantcast

Jari-Matti Latvala naulasi teesit Kalle Rovanperälle – ”Hän voisi saada kovat pisteet”

Kalle Rovanperän kannattaa ajaa maltilla Kenian Safari-rallissa tulevana viikonloppuna, painottaa Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Unelma-alun kaudelleen saanut Rovanperä porskuttaa rallin MM-sarjan keulapaikalla 55 pisteen turvin. Tämä tarkoittaa sitä, ettei suomalaisen tarvitse ottaa kovia riskejä varsinkaan haastavissa kisoissa – kuten Safarissa.

Naivasha-järven ympäristössä ajettavat erikoiskokeet pistivät kaluston koetukselle vuosi sitten ja myös tällä kertaa kilpailusta on odotettavissa raju koettelemus autoille. Rovanperä kertoi nuotituksen jälkeen Rallit.fille, että erikoiskokeet ovat jopa rajummassa kunnossa kuin viime juhannuksena.

Lue myös: Kalle Rovanperä kuvaili rajua haastetta – ”En odottanut ihan noin vaikeaa”

Toyota-pomo Latvala luottaa silti siihen, että viikonlopun kisasta selvitään vähemmillä ongelmilla.

– Nyt kuljettajat ja tiimit osaavat odottaa, mitä on edessä. Viime vuonna esimerkiksi lentohiekka oli sellainen asia, joka pääsi yllättämään monet kuljettajat. Nyt kuljettajat ovat valmistautuneet siihen enemmän, Latvala kertoo Rallit.fille.

– Uskoisin, että tänä vuonna ei tulla näkemään niin paljon draamaa. Mutta tämä on edelleen selviytymistä enemmän kuin suorituskyvyn maksimaalista tekemistä, tuurilainen jatkaa.

Rovanperä on toiminut aura-autona kahdessa edellisessä sorakilpailussa ja hänelle on luvassa vastaava urakka myös Keniassa perjantain erikoiskokeilla. Lähtöpaikastaan huolimatta Rovanperä on onnistunut kasvattamaan pistejohtoaan joka kilpailussa.

Safaristakin tarjolla voisi olla hyvä lisäys pistetilille, mutta ajatuksen pitäisi pysyä kokonaisuudessa.

– Kallen ei missään nimessä tarvitse lähteä ajamaan voitosta. Hän voi keskittyä ajamaan ehjän kilpailun. Saamalla ehjän kilpailun ilman rengasrikkoja hän voisi saada kovat pisteet, Latvala naulaa teesit Rovanperälle.

– Safarin jälkeen tulee niitä kisoja, eli Viro ja Suomi, jotka sopivat hänelle erittäin hyvin. Tässä kohtaa perustavoite olisi se, että olisi viiden joukossa – se olisi sarjan kannalta Kallelle ihan riittävä. Kaikki viidennen tilan yläpuolella olevat sijoitukset olisivat plussaa.

Toyotalla on vahva kuljettajanelikko viivalla Keniassa. Ranskalaismestari Sebastien Ogier ja japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta johdattivat vuosi sitten Toyotan kaksoisvoittoon Safari-rallissa. Walesilaiskuljettaja Elfyn Evans hakee puolestaan ensimmäistä voittoaan sitten viime syksyn Suomen MM-rallin.

– Ogierilla ja Evansilla ei ole enää painetta henkilökohtaisen sarjan puolella. Uskon, että molemmat ovat silti nälkäisiä ja haluaisivat voittaa, Latvala näkee.

– Takamoto ajoi viime vuonna toiseksi täällä ja hän on varmasti odottanut tätä kilpailua. Näillä kolmella on kovasti voittamisen nälkää ja sen takia uskon, että meillä pitäisi olla ainakin yksi auto ajamassa voitosta.

Safari-ralli käynnistyy torstaina lyhyellä yleisöerikoiskokeella Nairobissa. Perjantaina päästään kunnolla vauhtiin Naivasha-järven ympäristössä.

Katso alta Safari-rallin ennakko:

Lue myös nämä