Quantcast

Sebastien Ogierilta vahva vihje tulevasta – mutta mitä se tarkoittaa Esapekka Lapille?

Sebastien Ogier on valottanut rallisuunnitelmiaan tämän kauden osalta.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdeksankertainen maailmanmestari vahvisti tiistaina sosiaalisen median kanavillaan, että rata-autoilun WEC-sarjan kisat on tältä vuodelta ajettu. Ogier ehti kisata Le Mansin 24 tunnin kilpailussa sekä Sebringin ja Span osakilpailuissa.

– Olen aina sanonut hyvin selkeästi, että päätavoitteeni on tänä vuonna viettää enemmän aikaa perheeni kanssa, sillä urani on ollut hyvin intensiivinen. Näin ollen minulla ei ollut koskaan päämääränä ajaa koko WEC-sarjaa, enkä siis ole mukana tulevissa kilpailuissa, Ogier kirjoitti.

Ogier kertoi tiistai-iltana ranskalaiselle AutoHebdo-lehdelle, että MM-ralleja on luvassa myös meneillään olevan Safari-rallin jälkeen. Ranskalaiskuski jakaa tällä kaudella Toyotan tehdastallin kolmatta autoa Esapekka Lapin kanssa. Ogier on osallistunut Safari-rallin lisäksi Portugalin ja Monte Carlon osakilpailuihin.

– En ole mukana kesän ralleissa (Viro ja Suomi), mutta olen monesti sanonut, että haluaisin mielellään ajaa jälleen Uudessa-Seelannissa. Mikään ei ole varmaa, mutta tämä asia meidän pitäisi järjestää. Olen onnekas, että olen tilanteessa, jossa voi myös tehdä muutoksia joustavasti, Ogier sanoi ranskalaisaviisille.

Uuden-Seelannin rallin lisäksi Ogier vihjaa olevansa mukana myös kauden päätöskisassa Japanissa.

– Olen sanonut ennenkin, että haluan kilpailla siellä. Meillä on siellä paljon faneja. Viimeisen parin vuoden aikana pandemia on estänyt meitä menemästä Japaniin, mutta toivon, että tällä kaudella se onnistuu.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei suostunut vahvistamaan kuin sen, että Viron ja Suomen MM-rallit on merkitty Lapin kalenteriin. Sen sijaan Belgian, Kreikan ja Katalonian MM-rallit ovat vielä avoinna.

– Ogier ajaa vielä tällä kaudella ralleja Kenian jälkeen, mutta en voi vahvistaa, missä ralleissa hän on mukana, Latvala sanoi Safari-rallin yhteydessä järjestetyssä etälehdistötilaisuudessa.

– Nopeat kisat, eli Viro ja Suomi, sopivat paremmin Esapekalle, mutta muista kisoista emme vielä tiedä tarkemmin.

Katso alapuolelta, mitä torstaina käynnistyvässä Safari-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat