Quantcast

WRC-tallin pomo vaatii ykköskuskiltaan palkintosijaa Belgiasta – ”Jalometallia takakonttiin”

M-Sport Fordin irlantilaiskuski Craig Breen yrittää palauttaa rallikautensa takaisin uomilleen tämän viikon Belgian osakilpailussa.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovin odotuksin kauteen lähteneellä Breenillä on allaan kolme peräkkäistä keskeytystä. Varsinkin Viron ja Suomen rallien ulosajot tekivät kipeää, sillä nopeissa soraralleissa irlantilainen on aiemmilla kausilla ollut elementissään.

Myös Belgian asvaltilla Breen on perinteisesti viihtynyt hyvin. Viime kaudella Breen ajoi Hyundain ratissa Belgiassa toiseksi ja mies on lisäksi juhlinut kisan voittoa muutama vuosi takaperin.

– On hienoa palata Ypresiin, sillä siitä kisasta olen aina tykännyt. Olen ajanut rallin muutaman kerran ja viime vuonna siellä meni tosi hyvin. Pystyimme taistelemaan voitosta koko ajan ja näytin hyvää vauhtia. Olemme myös voittaneet rallin vuonna 2019 ennen kuin se oli osa MM-sarjaa. Hyviä muistoja on siis paljon, Breen sanoo.

– Toivottavasti saamme hyvän tuloksen ja voimme todistaa auton vauhdin, joka on ollut kovalla tasolla kauden alusta asti asvaltilla.

M-Sport on saalistanut kauden kahdeksasta kisasta vain kolme palkintosijaa. Vuoden avauskisassa Monte Carlossa Sebastien Loeb juhli voittoa ja Breen säesti kolmannella sijalla. Sardiniassa Breen ylsi niin ikään palkintopallille kesäkuun alussa.

Brittitiimin tallipomo Richard Millener naulaa Belgiaan podium-tavoitteen. Käytännössä Ford-kuskeista vain Breenin vauhti riittää taisteluun palkintosijoista, sillä Adrien Fourmaux ja Gus Greensmith ovat tänä vuonna olleet kaukana kärjen takana.

– Olemme luottavaisia kisan suhteen, sillä tiedämme, että automme on vahva asvaltilla. Toivottavasti pääsemme matkustamaan takaisin Cumbriaan jalometallia takakontissa, Millener summaa.

– Belgian ralliin on päämajaltamme lyhyin matka MM-sarjassa, joten suurin osa tiimistämme pääsee paikalle autoilla. Toivon, että myös monet fanimme tekevät saman matkan. On ollut ylipäätään upeaa nähdä fanit jälleen pätkien varsilla.

WRC-tiimeillä on pitänyt kiirettä, sillä edellinen MM-ralli Suomessa päättyi vasta reilu viikko takaperin.

– Tämä on ollut lyhyin tauko tällä kaudella. On pakko ylistää tallin hurjaa työmäärää. Kaikki ovat paiskoneet hommia tauotta, jotta automme ovat valmiita Belgian kisaa varten, Millener jakaa kiitosta.

Belgian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Belgian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat