Quantcast

Latvalan johtama Toyota luottavaisena Belgian asvaltilla – ”Meillä on tiedossa, mikä viimeksi meni vikaan”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli lähtee ennakolta altavastaajan roolissa viikonloppuna ajettavaan Belgian MM-ralliin.
Jari-Matti Latvala ja Elfyn Evans
Jari-Matti Latvala ja Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime elokuussa Belgia isännöi ensimmäistä kertaa MM-rallia. Voittoon kotiyleisönsä edessä ajoi Hyundain Thierry Neuville ennen silloista tiimikaveriaan Craig Breenia. Lukuisia kertoja haastavan Ypres-rallin ajanut Neuville on tälläkin kertaa kilpailun ennakkosuosikki.

Vuosi takaperin Kalle Rovanperä oli paras Toyota-kuski sijoittuen kolmanneksi. Elfyn Evans oli neljäs ja mestaruuden myöhemmin syksyllä varmistanut Sebastien Ogier viides. Tallipomo Latvala uskoo, että Toyota pystyy tällä kertaa vastaamaan paremmin Hyundain haasteeseen.

– Viime vuonna meidän testitiemme eivät olleet hyviä ja sen takia olimme kilpailussa vaikeuksissa. Tänä vuonna tarina on toinen. Testitiemme olivat hyviä ja pystyimme valmistautumaan paljon paremmin. Uskon, että olemme kilpailukykyisiä tällä kertaa, Latvala sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Hyundain oli viime kerralla todella vahva, mutta olen varma, että pystymme nyt taistelemaan paremmin heitä vastaan.

Walesilaiskuski Evans komppaa Latvalaa ja uskoo, että säädöt ovat tällä kertaa paremmin kohdillaan. Helppoa kisaa mies ei silti lupaa.

– Kisa on taas ihan erilainen kuin mitä olemme tähän mennessä näillä autoilla (Rally1) ajaneet. Meillä ei ole kovin paljon Belgian rallista kokemusta, mutta varmasti viime vuoden tapahtumat ovat opettaneet meitä. Luulen, että meillä on nyt tiedossa, mikä viimeksi meni vikaan, Evans ruotii.

Belgian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Belgian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat