Quantcast

Näin Kalle Rovanperän MM-titteli voi varmistua jo ensi viikonloppuna

Toyotan suomalaistähdellä Kalle Rovanperällä on teoreettinen mahdollisuus varmistaa rallin maailmanmestaruus jo tulevana viikonloppuna Belgiassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgian rallin jälkeen MM-sarjassa ajetaan vielä neljä osakilpailua, joten Rovanperä tarvitsee asvalttikisasta erittäin hyvän tuloksen ja myös apua pahimmilta uhkaajiltaan, jotta mestaruus ratkeaa. 21-vuotiaan Rovanperän ero MM-sarjan kakkoseen Hyundain Ott Tänakiin on 94 pistettä ja kolmoseen Thierry Neuvilleen 95 pistettä.

Missään skenaariossa Rovanperä ei voi pelkästään omalla suorituksellaan varmistaa ensimmäistä suomalaista MM-titteliä sitten vuoden 2002 ja Marcus Grönholmin. Eron Tänakiin pitää olla vähintään 121 pistettä Belgian jälkeen. Rovanperällä on jo kasassa viisi voittoa, johon voi loppukaudesta vastata enää Tänak.

Joka tapauksessa sekä Neuvillen että Tänakin pitää saalistaa Belgiasta vain muutama piste ja Rovanperältä vaaditaan puolestaan voittoa sekä pisteitä kisan päättävältä Power Stage -pätkältä. Yhteensä Rovanperän täytyy mestaruuden varmistumiseksi napata 27 pistettä Belgian asvaltilta ja Tänakin pitäisi jäädä nollille. Neuvillen osalta tilanne on sama eli belgialaisen pitäisi jäädä kotikisassaan nollille ja Rovanperä tarvitsee vähintään 25 pistettä.

MM-sarjan TOP6, 8/13 osakilpailua:

1. Kalle Rovanperä  198 pistettä
2. Ott Tänak	    104 pistettä (ero 94 pistettä)
3. Thierry Neuville 103 pistettä (ero 95 pistettä)
4. Elfyn Evans	     94 pistettä (ero 104 pistettä)
5. Takamoto Katsuta  81 pistettä (ero 117 pistettä)
6. Craig Breen	     64 pistettä (ero 134 pistettä)

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Tilanne on silti hyvin epätodennäköinen, sillä vaikka Rovanperä voittaisi sekä kisan että Power Stagen, riittäisi Tänakille kolme pistettä Powerilta tai esimerkiksi yhdeksäs sija kilpailusta ja yksi piste Power Stage -pätkältä.

Myös Neuvillelle riittäisi sijat 8-10 sekä muutama piste rallin päätöspätkältä, vaikka Rovanperä ottaisi täydet 30 pistettä.

Todennäköisesti Belgian rallin jälkeen Rovanperä sekä Hyundain kaksikko ovat vielä mestaruustaistossa mukaan. Sen sijaan Rovanperällä on hyvällä suorituksella mahdollisuus murskata lopullisesti esimerkiksi Fordin Craig Breenin unelmat. Breen nimittäin tarvitsisi Belgiasta 15 pistettä Rovanperää enemmän, jotta hänen teoreettiset mahdollisuutensa pysyisivät elossa.

Myös japanilaiskuski Takamoto Katsuta tarvitsee kipeästi lisää pisteitä, sillä jos Rovanperä saa kolme pistettä enemmän kuin Katsuta, on myös japanilaisen MM-tittelihaaveet, jos sellaisia on ollutkaan, lopullisesti kuopattu.

Neljäntenä MM-sarjassa oleva Toyotan Elfyn Evans on jäänyt 104 pistettä Rovanperästä, joten perussuorituksellakin walesilainen säilyttää vielä teoreettiset mahdollisuudet elossa. Jos taas Rovanperä kukistaa Evansin 16 pisteellä, on myös tallikaveri tiputettu mestaruuskamppailusta.

Belgian MM-ralli käynnistyy torstaina testierikoiskokeella. Ralli päättyy sunnuntaina 20 ajetun pikataipaleen ja noin 280 EK-kilometrin jälkeen.

Katso alapuolelta, mitä Belgian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat