Quantcast

WRC-tallin pomo hehkuttaa Jari Huttusta – ”Projekti etenee erittäin hyvin”

Jari Huttunen on aloittanut vahvasti brittiläisen M-Sport Fordin riveissä.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen vaihtoi viime syksynä Hyundailta Fordin rattiin, kun hyvistä näytöistä huolimatta paikkaa Hyundain WRC-auton ratissa ei auennut. Heti ensimmäinen kisa viime marraskuussa Fordin Rally2-auton ratissa toi luokkavoiton Monzassa.

Tällä kaudella kiuruvetinen on ajanut kolme MM-rallia, joista tuloksena on kaksi palkintosijaa luokassa sekä yksi keskeytys. Brittitallin pomo Richard Millener suitsuttaa suomalaiskuskiaan MM-sarjan verkkosivuilla.

– Minusta meidän autojamme ei ole tarpeeksi kilpailemassa (MM-tasolla), sillä olemme nyt nähneet, että se on nopea. Se todistettiin viimeistään Sardiniassa, Millener sanoo.

– Jarilla oli kaksi rengasrikkoa ja yksi spinnaus, joten siinä mielessä meillä jäi myös jossiteltavaa. Kun katsoo Jarin pohja-aikojen määrää, niin voi kuitenkin sanoa, että se kisa oli menestys.

Huttunen ajoi kesäkuun alun Sardinian MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi. Voitto jäi vain puolen minuutin päähän. Pohja-aikoja suomalainen keräsi luokassa eniten, yhteensä viisi kappaletta.

– Kisa näytti, että Jari on tottunut entistä paremmin meidän autoomme. Me annoimme hänelle tavoitteita kauden alussa mukaan lukien tietyn määrän palkintosijoja luokassa. Se projekti etenee erittäin hyvin ja olen tyytyväinen siihen, miten yhteistyömme on sujunut, Millener hehkuttaa.

Huttunen on vihdoin saamassa myös ensimmäisen näyttöpaikkansa ykköskaliiberin auton ratissa, sillä 28-vuotiaan kiuruvetisen on määrä ajaa Fordin Rally1-autolla Keski-Suomen sorateillä elokuun alussa.

– Uskon, että saamme sen (Rally1-auton) Suomen MM-ralliin. Rahankeräysvaiheessa on se homma. Siitähän se on aina kiinni. Jos ei rahaa löydy, pitää varmaan pankkiin lähteä, Huttunen sanoi Sardiniassa Rallit.fille.

– Vaikea sanoa vielä mitään tavoitetta, jos homma toteutuu. Varmasti on vaikeaa, kun kyseessä on vain yksi kisa ja ajan sitä varten päivän testin. Tuskin kukaan odottaa, että kärkikolmikkoon voisin ajaa.

Huttunen on lähtöviivalla seuraavan kerran heinäkuun alussa Viron MM-rallissa.

Katso alapuolelta parhaat palat WRC2-luokan osalta Sardinian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat