Ällistyttävä ajosuoritus ratkaisi luokkavoiton SM-rallissa – ”Päätettiin, että nyt otetaan se”

Roope Korhonen ja Lauri Joona kävivät huikean kamppailun SM3-luokan voitosta lauantaina päättyneessä Pohjanmaan SM-rallissa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona starttasi viimeiselle erikoiskokeelle 5,2 sekunnin johtoasemassa. Korhonen ei lyönyt hanskojaan tiskiin vaan hyökkäsi täysillä sateen liukastamalla päätöspätkällä.

Korhonen tykitti pohja-ajan peräti 14 sekunnin erolla Joonaan ja otti luokkavoiton 8,8 sekunnin turvin. Korhosen huimasta ajosuorituksesta kertoo se, että yleiskilpailun pätkäajoissa hänen noteerauksensa oli viidenneksi nopein – edelle ehtivät vain SM1-luokan kärkikuljettajat Emil Lindholm, Mikko Heikkilä, Egon Kaur ja Aleksi Röyhkiö.

– Oli kyllä haasteellinen tuo viimeinen pätkä. Hiukan saatiin jo edellisellä Lauria kiinni ja päätettiin, että nyt otetaan se voitto, Korhonen kertoi.

Voitto oli Korhoselle kolmas tällä kaudella. Hänellä on nyt SM3-luokassa 14 pisteen etumatka Joonaan viiden osakilpailun jälkeen.

– Saimme tärkeät pisteet ja paljon hyvää oppia sadekelillä ajosta. Tästä on hyvä jatkaa kesäkautta, Korhonen sanoi.

Joonalle jäi hieman hampaankoloon Seinäjoen ympäristössä ajetusta kilpailusta.

– Eihän sitä koskaan tyytyväinen voi olla, kun on toinen. Ykköstä lähdetään aina hakemaan. Nyt kävi näin, loppuun saakka oli tiukka kilpailu, Joona totesi.

– Nyt koitui kohtaloksi tuo mutainen osuus viimeisellä pätkällä. Ei vain löydetty tatsia, kun luotto lähti pitoon ja tuli otettua liian varovaisesti. Ja sehän näkyi heti kellossa. Nyt tiedetään kehityskohteet ja seuraavassa ollaan vahvempia.

Korhonen ja Joona ottavat seuraavan kerran yhteen vajaan kuukauden kuluttua ajettavassa Viron MM-rallissa, jossa he osallistuvat JWRC-junioriluokan kilpailuun. Kyseessä on Korhosen debyytti MM-tasolla.

Virossa mukana on myös hallitseva JWRC-mestari Sami Pajari.

SM3-luokan pistetilanne (5/7 osakilpailua):

1. Roope Korhonen 120
2. Lauri Joona    106
3. Jussi Lindberg  46

Lue myös nämä

  • Uusimmat