Quantcast

Heikki Kovalainen lämmitteli voitokkaasti MM-debyyttiä varten – ”Tämä oli hyvää treeniä”

Heikki Kovalainen ajoi viikonloppuna kauden kuudennen voittonsa Japanin rallisarjassa.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva; Rally Team AICELLO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen ajoi voittoon Japanin rallisarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Takayamassa. Ykköstila heltisi asvaltilla kaasutellussa Highland Masters -rallissa 31 sekunnin erolla ennen Fumio Nutaharaa.

Ex-formulakuski oli jo aiemmin varmistanut Japanin rallisarjan mestaruuden. Kauden aikana Kovalainen voitti kahta vaille kaikki sarjan rallit. Toyotan WRC-tallin japanilaiskuski Takamoto Katsutan isä Norihiko Katsuta oli suomalaiskuskin jälkeen Japanin sarjan hopealla. Päätösrallissa Katsuta ajoi kolmanneksi.

– Kisahan meni aika hyvin. Sunnuntaina ei ollut ihan luottavaisin olo autossa. Teimme pieniä muutoksia autoon ja iltapäivällä se toimi selvästi paremmin, Kovalainen kertoi tiiminsä Facebook Livessä.

Lauantaina Kovalainen oli ajanut kaikille kisan kuudelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Sunnuntaiaamuna yksi pohja-aika lipsahti Nutaharalle, mutta suomalaiskuski tykitti ykkösajan viidelle pätkälle.

– Tämä oli hyvää treeniä ensi kuun Japanin MM-rallia varten. Asvalttitiet Japanissa ovat erityisiä, erittäin kapeita ja jotkut osuudet ovat tosi kimurantteja. Joka kovavauhtiset osuudet ovat hyvin kapeita teitä. Ajamisen on oltava tosi tarkkaa, Kovalainen summasi.

– Teimme pieniä muutoksia nuotteihimme tällä viikolla. Olen niihin tosi tyytyväinen. Mielestäni ne ovat parhaat nuotit, joilla olemme ikinä ajaneet. Se on positiivinen juttu MM-rallia ajatellen. Siellä on paljon kovia tiimejä ja kuskeja mukana, suomussalmelainen jatkoi kehuen kartturia Sae Kitagawaa.

Kovalainen voitti jo viime vuonna Japanin rallisarjan kaksivetoisten mestaruuden ja otti tittelin heti debyyttikaudellaan nelivetoauton ratissa. Kovalaisen alla tänä vuonna on ollut Rally Team AICELLOn Skoda Fabia R5.

– Kausi oli kaiken kaikkiaan erinomainen, kuusi voittoa kahdeksasta mahdollisesta. Parissa kisassa meillä oli ongelmia ulosajojen vuoksi. Olemme yrittäneet oppia mahdollisimman paljon ja nauttia tietenkin. Tulokset ovat olleet jopa yllättävän hyviä, Kovalainen sanoi.

Japanin MM-ralli on Kovalaisen debyytti MM-tasolla. Kilpailu ajetaan Aichin prefektuurissa ja huoltoparkki toimii Toyotan kaupungissa. Japanin MM-ralli ajetaan 10.-13. marraskuuta.

Katso alapuolelta Uuden-Seelannin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat