WRC-talli säästelee isoa päivitystään – ”Emme halua haaskata budjettiamme turhaan”

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Fordin rallitalli panttailee moottoripäivityksiään.
M-Sport Ford
Yksityistalli M-Sport Ford operoi tehdastiimejä pienemmällä budjetilla. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yksityistallin tekninen johtaja Chris Williams kertoo Dirtfish-sivustolla, että syy ei ole pelkästään budjetissa. Toki auton päivittäminen kehnon kauden jälkeen voi tuntua muutenkin turhalta työltä, sillä M-Sportin kuskit ovat alisuorittaneet koko vuoden pahasti.

– Ongelmana on, että meidän näkemyksemme mukaan polttoainesäädökset voivat muuttua ensi kaudeksi. Olemme toki tehneet töitä (moottorin parissa), mikä on hieno juttu, Williams sanoo.

– Jos bensa on kuitenkin ensi kaudella jälleen uutta, niin me poltamme vain turhaa rahaa, jos teemme moottorin päivityksiä. Meillä ei ole budjettia tehdä koko hommaa kahdesti.

Täksi kaudeksi rallin MM-sarjassa vaihdettiin hybriditeknologiaan ja myös polttoaine uudistettiin. FIA:n ilmoituksen mukaan tällä kaudella WRC-tallit ovat ajaneet uusiutuvilla energiamuodoilla valmistetulla P1-polttoaineella. Bensaa on tuotettu jätteitä puristamalla ja käyttämällä ilmassa olevaa hiilidioksidia.

Vaikka julkisuuteen ei ole mitään tiimien osalta kerrottu, on Rallit.fi ymmärtänyt, että uuden P1-polttoaineen kanssa on ollut haasteita. Jos M-Sportin teknisen pomon puheet pitävät paikkansa, suunnitellaan kabineteissa ainakin nykyisen polttoaineen uudistamista.

– Nyt me yritämme löytää yhteisen sävelen FIA:n kanssa, koska kunhan saamme uuden bensan, olisi sen toimittava seuraavat kaksi vuotta. Siinä mielessä on tärkeää, että homma tehdään oikein, Williams sanoo Dirtfish-sivustolla.

– Ja juuri tästä syystä me emme halua tehdä päivityksiä ennen kuin olemme 100-prosenttisen varmoja, millä polttoaineella ensi vuonna ajetaan.

M-Sportin kilpailijat Hyundai ja Toyota toivat uuden moottoripäivityksen heinäkuun Viron MM-rallin tienoilla.

– Tiedämme kyllä, mitä muut ovat tehneet. Meillä on myös tutkimustyö käynnissä, mutta kuten sanottua, me emme halua haaskata budjettiamme turhaan. En tiedä, onko se muille kallista, mutta meidän tallillemme moottorityöt ovat kalliita, Williams sanailee.

Lue myös nämä