Quantcast

Ruotsin MM-ralli julkisti päivämääränsä – vahvistuiko samalla yhden kaukorallin kohtalo?

Ruotsin MM-rallin kisaorganisaatio julkaisi perjantaina sosiaalisessa mediassa ensi kauden päivämääränsä WRC-kalenterissa.
Ruotsin MM-ralli
Oliver Solberg Ruotsin MM-rallissa vuonna 2022. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-ralli ajetaan 9.-12. helmikuuta. Ralli järjestettiin tänä vuonna ensi kertaa Uumajassa, ja samassa paikassa ajetaan MM-pisteistä myös tulevalla rallikaudella.

– Ruotsin MM-rallin järjestäjät voivat vahvistaa, että päivämäärä on suunniteltu tuolle ajankohdalle. Tarvitsemme toki vielä FIA:n moottoriurheiluneuvoston hyväksynnän kalenterille kokonaisuudessaan, Ruotsin rallin järjestäjä kertoi.

– Ralli ajetaan jälleen Pohjois-Ruotsin Uumajassa, jossa kisa debytoi hienosti tänä vuonna. Lopullinen vahvistus päivämäärälle ja reitille ilmoitetaan myöhemmin.

Ruotsin ralli ajetaan ensi vuonna huomattavasti aikaisemmin kuin tällä kaudella, jolloin kisa oli kalenterissa aivan helmikuun lopussa. Ruotsin osakilpailun ajaminen helmikuun alussa vapauttaa lisäaikaa Meksikon rallille maaliskuussa.

Vahvojen huhujen mukaan Meksiko on palaamassa WRC-kalenteriin ja kisa on perinteisesti ajettu aina maaliskuussa. Ruotsin rallin siirtäminen aikaisemmaksi mahdollistaa logistiikan kaukorallille maaliskuussa.

Ruotsin kisan lisäksi myös ensi kauden avaavan Monte Carlon osakilpailun päivämäärät on lyöty lukkoon. WRC-kausi mallia 2023 avataan legendaarisella Monte Carlon rallilla 19.-22. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat