Quantcast

WRC-tähtien lomat jäävät lyhyeksi – yksi asia miellyttää Toyota-kuskia

Rallin MM-sarjan tähdet viettävät parhaillaan hyvin ansaittuja lomapäiviään.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellinen rallikausi päättyi marraskuun puolivälissä Japanissa. Toyota-kuskit joutuivat vielä edustamaan työnantajaansa viikon verran kisan jälkeen, mikä lyhensi heidän lomaansa.

Toyotan walesilaiskuljettaja Elfyn Evans kertoo loman menevän rentoutuen sekä fysiikkatreenin parissa.

– Kausien välissä treenaaminen alkaa yleensä hyvin nopeasti. Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa melkein heti, kun vanha kausi loppuu, koska kisojen välissä on loppujen lopuksi aika vähän aikaa, Evans totesi Japanin rallin jälkeen.

– Kun pääsin kotiin, meni siinä joitain päiviä aikaerosta toipuessa. Mitään isompia lomasuunnitelmia minulla ei ole. Yritän ottaa rennosti ja treenata.

Kuskit ehtivät lomailla noin kuukauden, sillä Rallit.fin tietojen mukaan ainakin Hyundai ja Toyota aloittavat testit kautta 2023 varten jo joulukuussa.

– Noin kuukauden verran tässä ehtii lomailla, mutta sitten on jo aika aloittaa valmistautuminen kohti Monte Carloa, Evans vahvisti.

Yksi eniten työtä vaativista taustahommista kuljettajilla ja karttureilla on nuottien hiominen sekä ennen kilpailua että kisapäivien jälkeen videoiden perusteella. Videosulkeiset lyhentävät monesti jo entisestään lyhyitä yöunia.

– Siitä olen iloinen, että nyt ei tarvitse ainakaan kuukauteen katsella pätkävideoita tai nuotteja. Se alkaa käymään aika työlääksi vuoden mittaa. Onneksi saan nyt Evans myönsi.

Kauden 2023 ensimmäinen MM-ralli ajetaan Monte Carlossa 19.-22. tammikuuta.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat