Quantcast

Juha Kankkunen tarjoaa apuaan Toyotan rallitiimille – ”Voin kertoa, mitä asioita voisi parantaa”

Rallikonkari Juha Kankkunen esitteli marraskuussa Toyotan uuden GR Yaris Rally2 -auton Japanin MM-rallin yhteydessä.
Juha Kankkunen
Juha Kankkunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan uudesta Rally2-autosta liikkui pitkään huhuja, ja lokakuun alussa tiimi pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan kilpuria Keski-Suomessa. Rallit.fi uutisoi aiheesta ensimmäisenä mediana.

Kankkusen Japanissa esittelemä Rally2-kilpuri oli vielä raakile, josta pyritään työstämään timanttinen ajokki vuoden 2023 aikana. Urallaan neljä maalimanmestaruutta voittanut Kankkunen on tarjonnut Toyotalle apuaan auton testi- ja kehitystyöhön.

– Auto ei ole tulossa ennen vuoden 2024 Monte Carlon MM-rallia, joten aikaa on koko ensi vuosi. Insinöörit ja muu tallin väki haluavat palautetta mahdollisimman monelta kuljettajalta, jotta he saavat tietää, ovatko he menossa oikeaan suuntaan, Kankkunen kertoo Dirtfish-sivustolla.

– Olen ajanut melkein kaikilla autoilla, joten voin kertoa mielipiteeni ja mitä asioita autossa voisi vielä parantaa, laukaalaislegenda lisää.

Ensi keväänä 64 vuotta täyttävän Kankkusen aktiiviura päättyi jo vuosia sitten, mutta ajohommia hän ei ole jättänyt missään vaiheessa. Kankkusella on selkeä käsitys siitä, miten hän voisi parhaiten auttaa Toyotaa.

– Pitäisin erityisesti talvitestaamisesta, koska Suomessa on siihen hyviä paikkoja. Se olisi mukavaa, jos voisin ajaa testiä kunnon piikkipyörillä ja antaa heille informaatiota auton toimivuudesta, Kankkunen tuumii.

– Viime talvena ajoin Ford Fiestalla (Rally2) Lapissa jäällä. Tiedän, miten Fiesta kulkee, joten voisin kertoa heti, miten Yaris käyttäytyy niissä olosuhteissa.

Kankkunen on ollut tiiviissä yhteistyössä Toyotan kanssa tänä vuonna. Japanin Rally2-keikan lisäksi hän oli mukana Belgian Ypres-rallissa, jossa hän ajoi näytösluonteisesti Toyotan vetykäyttöisellä konseptiralliautolla.

Toyota kertoi aiemmin, että japanilainen konkarikuljettaja Norihiko Katsuta kehittää GR Yaris Rally2 -autoa Japanin rallisarjan yhteydessä kaudella 2023.

Lue myös: WRC-kuskin isä kehittää Toyotan uutta ralliautoa – ”Saatamme kohdata aluksi ongelmia”

Katso alta kauden 2022 päättäneen Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat