WRC-tähti valmis maksamaan omasta pussistaan, jotta pääsee ajamaan MM-kotirallissaan

Dani Sordo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain Dani Sordo palaa WRC-auton rattiin ensi viikon Saksan MM-rallissa, mutta hänen mielessään pyörii myös Espanjan lokakuinen MM-osakilpailu.

Hyundai on kierrättänyt tällä kaudella peräti viittä eri kuljettajaa WRC-autoissaan. Sordo voitti kesäkuussa Sardinian MM-rallin, mutta seuraavana ajetun Suomen MM-rallin espanjalainen seurasi sivusta.

Sordo ajaa kaksi seuraavaa osakilpailua Saksassa ja Turkissa, mutta lokakuun lopussa ajettavasta Katalonian rallista hänellä ei ole vielä varmuutta. Hyundai-kuljettajista Thierry Neuville ajaa kisan varmuudella.

Lisäksi tiimistä löytyy kaksi Katalonian rallin voittajaa, Andreas Mikkelsen ja konkarikuljettaja Sebastien Loeb, joka on juhlinut Espanjassa ykköstilaa peräti yhdeksän kertaa. Viime vuonna hän ajoi Kataloniassa sensaatiomaiseen voittoon Citroenilla.

Sordo on ajanut neljä kertaa toiseksi kotikilpailussaan. Kolmikosta Mikkelsen, Loeb, Sordo yksi jää ilman Hyundain tehdastiimin kalustoa Kataloniassa.

– Haluaisin todella paljon ajaa Espanjassa. Jos en saa tätä autoa (Hyundai i20 WRC), vuokraan auton itselleni! Se olisi murheellista, jos en ajaisi Espanjassa, Sordo kertoi Motorsport News -lehdelle.

Sordon sopimus Hyundain kanssa on katkolla vuoden lopussa. Mahdollista on, että kokenut kuljettaja siirtyy syrjään rallin MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta. Katso alta video, mitä Saksan MM-rallissa on luvassa!

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja