WRC-tähti kaahasi törkeää ylinopeutta MM-rallissa – sakot ja ehdollinen kilpailukielto

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville jäi kiinni rajusta ylinopeudesta Viron MM-rallin siirtymällä sunnuntaina.

Neuville kaahasi peräti 190 kilometrin tuntinopeudella paikassa, jossa oli rajoituksena 90 km/h.

Kilpailun tuomaristo mätkäisi Neuvillelle 2 500 euron sakon ja yhden rallin ehdollisen kilpailukiellon. Ehdollinen panna astuu voimaan, mikäli Neuville jää vielä tämän kauden aikana kiinni ylinopeudesta, joka ylittää 30 prosentilla sallitun nopeusrajoituksen.

– Kuljettajapari kertoi, että he olivat saapumassa myöhässä aikatarkastusasemalle auton teknisen ongelman vuoksi. He taistelivat palkintokorokepaikasta, minkä vuoksi he eivät voineet välttää ylinopeutta ehtiäkseen ajoissa aikatarkastusasemalle. Lisäksi he kertoivat, että tiellä ei ollut muuta liikennettä tapahtumahetkellä, tuomariston päätöksessä kerrotaan.

Tuomaristo korosti päätöksessään, että Neuville ylitti sallitun nopeusrajoituksen yli kaksinkertaisesti, minkä vuoksi vähäinen liikenne ei lieventänyt rikkomusta.

Neuville paahtoi ylinopeutta ennen rallin viimeistä edellistä erikoiskoetta, jonka lähdöstä hän myöhästyi lopulta minuutilla. Neuville sai myöhästymisestään kymmenen sekunnin aikasakon.

Neuville sijoittui kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa. Kilpailun voitti Toyotan Kalle Rovanperä, josta tuli samalla historian nuorin osakilpailuvoittaja rallin MM-sarjassa.

Kuuntele alta Kalle Rovanperän tunnelmat voitokkaan Viron MM-rallin jälkeen.