Mikko Heikkilä jälleen palkintopallille rallin MM-sarjassa – ”Vauhtia pitää löytää vielä lisää”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä ajoi WRC3 –luokan kolmanneksi Viron MM-rallissa. TGS Worlwiden riveissä ajanut Skoda-kuljettaja tuli sunnuntain erikoiskokeet tarkasti mutta yhä reipasta vauhtia.

Rajut olosuhteet ja vauhdikkaat erikoiskokeet vaativat kilpailijoilta erityisen rautaista keskittymistä. Ennen sunnuntain erikoiskokeita aikaerot useimpien luokkien kärkitaisteluissa olivat jo niin suuret, että varsinaista kilvanajoa ei enää päätöspäivänä nähty.

Uran ensimmäinen MM-ralli ulkomailla toi Mikko Heikkilälle kelpo sijoituksen, vaikka yli neljän minuutin ero kärkeen sai tuloksen maistumaan tuoreeltaan hieman vaisulta.

– Yritettiin tulla vielä iltapäivänkin hyvällä rytmillä, reipasta kyytiä. Power Stage oli hurjassa kunnossa, joten se tultiin sitten selviytymällä läpi. Tulos on tavoitteiden mukainen, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että sijoitus tuli lähinnä muiden keskeytysten ansiosta.

Pika-analyysi omasta ajosta paljasti Heikkilälle kohdat, joissa aikaeroa kertyi erityisen runsaasti. Kolme päivää rajua kisailua ei saanut kuitenkaan miestä sortumaan ajovirheisiin. Siltä osin viikonloppu oli Heikkilälle suotuisa.

– Tiukoissa jarrutuksissa kovasta vauhdissa tulee eniten eroa. Niissä olen liian varovainen, vaikka tulihan sitä eroa vähän lisää koko ajan. Sellaiset jouheat ja ajettavat osuudet tulevat jo mukavasti, mutta teknisillä ja kapeilla osuuksilla on tekemistä. Toisaalta, ajoimme koko viikonlopun ilman yhtään rengasrikkoa tai spinnausta, mutta vauhtia pitää löytää vielä lisää, Heikkilä summasi.

Heikkilä ajoi ensimmäisen MM-rallinsa Rovaniemellä helmikuussa, jolloin sijoitus oli myös kolmas.

WRC3 –luokan tilanne EK24/24 jälkeen:
1. Aleksei Lukjanuk Skoda  3.01.45,2
2. Kajetan Kajetanowicz Skoda +3.15,9
3. Mikko Heikkilä Skoda    +4.14,4
4. Pepe Lopez Skoda      +4.57,9
5. Raul Jeets Skoda      +7.17,7

Lue myös nämä