WRC-tähti arvioi Toyotan suorituskyvyn heikentyneen – Tommi Mäkiseltä viileä kuitti

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Hyundain ja Toyotan WRC-tiimit käyvät huimaa kamppailua rallin MM-sarjan valmistajien mestaruudesta. Taistelua käydään myös sanallisesti.

Toyotan WRC-talli joutui tekemään merkittäviä muutoksia Yaris WRC -autonsa takasiipeen ennen Turkin MM-rallia, kun Kansainvälinen autoliitto FIA oli tehnyt tarkennuksia sääntöihin. Toyotan takasiipeä oli muokattu jo elokuiseen Saksan ralliin, ja lopullinen versio tuli käyttöön Turkissa.

Hyundain Thierry Neuville arvioi, että Toyotan WRC-auto ei ole enää ylivoimainen.

– Olemme olleet paljon lähempänä Toyotaa sen jälkeen, kun he muuttivat takasiipeään. Kolmessa viime kilpailussa he eivät ole lentäneet samalla tavalla kuin aiemmin. Olemme tyytyväisiä siitä, Neuville sanoi viime viikonloppuna ajetun Walesin MM-rallin jälkeen.

Uusi takasiipi ei ole toistaiseksi heijastunut Toyotan tuloksiin. Saksassa Toyota-kuljettajat ottivat kolmoisvoiton Ott Tänakin johdolla ja kuljettajien MM-sarjaa johtava virolainen oli ykkönen myös Walesissa.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kuittasi viileästi Neuvillen lausunnon.

– Meillä on nyt uusi takasiipi, jonka vuoksi emme pysty enää lentämään, mutta silti Ottin suoritus oli loistava. Se lisäsi Ottin suorituksen arvoa, Mäkinen myhäili ja vilkaisi lyhyesti belgialaiskuljettajan suuntaan.

Toyotan Jari-Matti Latvala ei osannut tarkasti arvioida vanhan ja uuden takasiiven välistä eroa ennen Walesin osakilpailua.

– En huomannut juurikaan eroa testissä. Minun pitäisi ajaa samalla tiellä uudella ja vanhalla siivellä, sitten pystyisin sanomaan eron. Testissä en tuntenut, että takapään käyttäytyminen olisi huonontunut, Latvala sanoi Rallit.fille.

Hyundai johtaa valmistajien MM-sarjaa, mutta Toyota nousi Walesissa vain kahdeksan pisteen päähän kärkitiimistä. Toyota voitti valmistajien tittelin viime kaudella ennen Hyundaita.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja