WRC-rallipomo myöntää tiiminsä karun tilanteen

M-Sport Ford valmistautuu ottamaan askeleen taaksepäin rallin MM-sarjassa.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yksityistiiminä operoiva M-Sport teki tälle vuodelle ison satsauksen, kun se pestasi miehistöönsä Ott Tänakin. Tavoitteena oli saavuttaa kuljettajien maailmanmestaruus virolaistähden kanssa.

Yhteistyö ei tuottanut toivottua hedelmää. Tänak on kärsinyt kauden aikana useista ongelmista, eikä hän ole saanut Ford Puma Rally1 -autoa täysin sopimaan näppeihinsä.

Lokakuun puolella varmistuikin, että Tänak lähtee tallista tämän kauden jälkeen ja palaa Hyundain kuljettajaksi. M-Sport joutuu puolestaan lähtemään seuraavaan kauteen ilman tähtikategorian kuljettajaa.

– Tämä on meille aina vaikea aika vuodesta. Yritämme löytää budjetin ja saada kaikki palaset paikoilleen, tallipäällikkö Richard Millener sanoo.

– Vaikka Ott on lähdössä tallista, se ei tarkoita sitä, että olisi helppo päätös korvata hänet jollakin toisella kuljettajalla. Huippuluokan kuljettajan menettäminen vaikuttaa useisiin asioihin, brittipomo jatkaa.

Millenerin mukaan talli tekee parhaillaan selvitystyötä, millaisen rahoituksen se voi saada kasaan ensi vuodeksi.

– Tavoitteenamme on nuorempi tiimi – ikään kuin junioritiimi, jossa kehitetään seuraavia lupauksia.

M-Sportin vaihtoehtoja lienevät ainakin ranskalaiskuljettajat Adrien Fourmaux ja Pierre-Louis Loubet, mikäli he pystyvät tuomaan mukanaan rahoitusta. Fourmaux on kilpaillut tänä vuonna M-Sportin Ford-kalustolla WRC2-luokan puolella, mutta kauden päätöskisassa Japanissa hän hyppää Loubet’n sijaan Ford Puma Rally1 -auton puikkoihin.

– Tällä hetkellä emme ole sellaisessa asemassa, että voisimme palkata huippuluokan kuljettajan. Meidän pitää olla realistisia tämän asian kanssa, Millener alleviivaa.

– Tiedämme, että meillä on riittävän kilpailukykyinen auto. Siitä saa etuja, jos junioritiimissä pystyy kehittämään seuraavia huippuluokan kuljettajia. Sitä Malcolm (Wilson) ja M-Sport ovat tehneet lukuisten vuosien ajan. Välillä pitää mennä hieman taaksepäin päästäkseen eteenpäin.

Kauden päättävä Japanin MM-ralli ajetaan 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat