Voiko kukaan pysäyttää Hyundain WRC-tähteä kotikisassa? – ”Thierryn voitto olisi maagista belgialaiselle ralliautoilulle”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville on suurin ennakkosuosikki tällä viikolla ajettavaan Belgian MM-ralliin. Neuville on nykyisistä ykköskaliiberin kuskeista ainoa, joka on kisannut tutummin Ypres-ralli nimellä tunnetun kisan WRC-autolla. 

Neuvillen etuina kotikisaan on hyvä lähtöpaikka, hyvä kokemus aiemmilta vuosilta rallista sekä tietenkin kotiyleisön tuki.

– Thierryllä on paras mahdollisuus voittaa. Hän tuntee kisan hyvin. Thierry on myös erittäin nälkäinen ja hän voi varmasti ajaa loistavan kisan täällä, Hyundain tiimistä Viron MM-rallin jälkene poistunut ja Ypres-rallin managerina toimiva Alain Penasse kertoo Dirtfish-sivustolla.

– Hän on kolmantena autona tiellä, ja vaikka tiet kuivuisi, on hän silti erittäin hyvässä asemassa. Minun ykkössuosikkini kisaan on Thierry Neuville, Penasse jatkaa.

Ypres-rallin alueella Flandersin läänissä on viime päivien aikana satanut, mikä suosii hiukan ensimmäisenä autona tiellä ajavaa Sebastien Ogieria. Loppuviikoksi on kuitenkin luvattu kuivaa keliä, joten ainakaan mutaa tuskin nousee mutkien leikkauksessa tielle. Sen sijaan muuta törkyä voi tielle tulla Ogierin ja Elfyn Evansin toimesta ennen kuin on Neuvillen ajovuoro.

– Jos saamme auringonpaistetta ja tuulista keliä, kuten on luvattu, pätkät kuivuvat nopeasti. Silti on aina parasta olla etujoukoissa tiellä. Mutkissa nousee aina jotain likaa tielle, ja jos on esimerkiksi yhdeksäs auto tai vastaavaa perjantaina, se voi tehdä hommasta mutkikkaan, Penasse huomauttaa.

Kotiyleisön tuki on iso etu, mutta voi tuoda toki myös paineita.

– Belgialaiset haluavat, että Thierry voittaa. Kaikki Ypres-rallin fanit ovat myös Thierryn faneja. Olisi maagista belgialaiselle rallille, jos kotiyleisön suosikki voittaisi ensimmäisen Belgian MM-rallin, Penasse maalailee.

Vaikka Penassen tavoin moni muu asiantuntija on puhunut ensimmäisen lähtöpaikan puolesta Belgian MM-rallissa, voi totuus olla kuitenkin toinen.

– Muistan, että Freddy Loix, ”Ypresin kuningas”, ei koskaan valinnut ensimmäistä lähtöpaikkaa, vaikka se olisi ollut mahdollista. Kolmas tai neljäs lähtöpaikka on kaikista paras. Silloin on jo jarrutusjälkiä ja pöly on poissa ajolinjalta, Neuvillen kartturiksi tämän vuoden alussa ryhtynyt Martijn Wydaeghe huomauttaa.

– Sateella taas hieman taaempana ajaville lätäköt ovat jo vähän haihtuneet ja linjan näkee paremmin.

Katso alapuolelta, mitä historian ensimmäisessä Belgian MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385091″ ap mute ]

Lue myös nämä