Quantcast

Viron MM-rallissa mielenkiintoiset olosuhteet – sataako nyt Sebastien Ogierin pussiin?

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kuljettajat saivat torstain nuotitusjaksolla ensimakua siitä, mitä viikonlopun Viron MM-rallissa voi olla luvassa.

Toinen nuotituspäivä käynnistyi märissä olosuhteissa Tartossa ja sen ympäristössä. Ukkoskuurot kastelivat erikoiskokeita, mikä varmasti sopii MM-sarjan kärkikuljettajalle Sebastien Ogierille.

Toyota-kuljettaja Ogierin tehtävänä on ajaa kärkiautona lauantaiaamun ensimmäiset erikoiskokeet. Kuivalla kelillä ensimmäinen lähtöpaikka saattaisi hieman hidastaa ranskalaistähden vauhtia takana starttaaviin nähden, mutta kostealla soralla tilanne voi kääntyä jopa päälaelleen.

Lue myös: Viron MM-rallissa yksi suursuosikki – venyykö Rovanperä WRC-uransa kovimpaan suoritukseen?

– Etelä-Viron rallissa (vajaat kaksi viikkoa sitten) yön aikana satoi melko paljon, ja mielestäni ensimmäinen lähtöpaikka oli paras, Lõuna-Eesti-rallin Hyundailla voittanut Ott Tänak kertoi DirtFishille.

Viron MM-ralli käynnistyy perjantai-iltana lyhyellä pikataipaleella Tartossa, mutta lauantaiaamuna päästään kunnon metsäpätkille. Tämän hetken ennusteen mukaan rallireitillä voidaan nähdä sadekuuroja viikonlopun aikana.

– Ensimmäisestä lähtöpaikasta voi olla etua tai haittaa, mutta vaikka tiellä olisi irtosoraa, aurattavaa ei ole niin paljon kuin joissakin Etelä-Euroopan kilpailuissa, viidentenä lauantaiaamun pätkille starttaava Tänak lisäsi.

Katso alta Viron MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348328″ ap mute ]

 

Ogier johtaa MM-sarjaa kahdeksan pisteen erolla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. Viidentenä oleva Tänak on 24 pisteen päässä kärkipaikasta.

Tänak starttaa kilpailuun ennakkosuosikkina, vaikka Hyundain WRC-auto ei ole aiemmin loistanut nopeissa MM-soraralleissa.

– Toyota on ollut erittäin vahva tällaisilla teillä. Samalle tasolle pääseminen merkitsee todella paljon ja sen eteen on pitänyt tehdä töitä. Tällä viikolla näemme, missä olemme. Me kaikki odotamme mielenkiinnolla, millainen automme suorituskyky on, Tänak sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat