Viisinkertainen Espanjan mestari rallin MM-sarjaan

Kokenut Pepe López kilpailee ensi kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.
Pepe Lopez
Pepe Lopez vauhdissa Kataloniassa kaudelal 2021. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalaislehti AS Diario kertoo, että López on mukana täydellä kaudella ensi vuonna. WRC2-luokassa täyteen kauteen vaaditaan seitsemän osakilpailua. Miehen tiiminä toimii Terra Trainging, mutta kalustoa ei ole vielä vahvistettu.

Lópezin tukijana toimii entinen WRC-kuski Xevi Pons, jolla on vyöllään yli 70 MM-starttia. López ajoi yhden kisan viime kaudella MM-sarjan WRC2-luokassa sijoituttuaan komeasti kolmanneksi kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa Hyundain kalustolla.

AS Diarion mukaan Lópezin tukena Terra Training -tiimin lisäksi on katalonialainen Mapo. 28-vuotias López on voittanut kaiken mahdollisen kotimaassaan, mutta nyt mies on saamassa todellisen tilaisuuden näyttää kykynsä myös kansainvälisesti.

Lópezin MM-kausi starttaa Monte Carlosta tammikuun lopussa, mutta muu kisaohjelma on vielä arvoitus. Tähän mennessä López on urallaan ehtinyt ajaa 14 MM-rallia. Vuonna 2021 mies oli Sardiniassa yleiskilpailun kahdeksas ja saman vuoden Suomen MM-rallissa 14:s.  

López on toinen espanjalaiskuski, joka pääsee varmuudella WRC2-luokkaan ensi kaudella. Jo aiemmin kävi ilmi, että Jan Solans kisaa ensi vuonna Toyotan uudella GR Yaris Rally2 -autolla.

Rallin MM-kauden avauskisa Monte Carlossa ajetaan 25.-28. tammikuuta.

Lue myös nämä