Sebastien Ogierilta rohkaisevia sanoja tallikaverille – ”Hän tarvitsee itseluottamusta ollakseen nopea”

Rallin MM-sarjan legendoihin kuuluva Sebastien Ogier on ylistänyt japanilaista tiimikaveriaan Takamoto Katsutaa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdeksankertainen maailmanmestari kokee, että Katsuta on ottanut ison askeleen kohti lajin huippua. Japanilaiskuski on ajanut neljä kertaa MM-sarjassa podiumille, mutta kauden 2023 alkua varjosti epävarmuus.

Rallikauden päättäneessä kotikisassaan Japanissa Katsuta oli huippuvauhdissa, mutta hyvä sijoitus valui hukkaan jo perjantaina rajuissa olosuhteissa. Pieni ulosajo vei niin paljon aikaa, että lukuisista pohja-ajoista huolimatta uran avausvoitto jäi haaveeksi ja Katsutan oli tyytyminen viidenteen sijaan.

– Se oli Takan vaikuttavin ajo tähän mennessä. Emme ole koskaan nähneet häntä tuolla tasolla koko kisan ajan. Ainoa miinus oli ulosajo perjantaina, Ogier ylistää Dirtfishin sivuilla.

– Oli tosi hienoa todistaa hänen upeaa vauhtiaan koko viikonlopun ajan. Me kaikki tiedämme, että hän tekee todella kovasti töitä. Hän on erittäin mukava kaveri, joka tarvitsee itseluottamusta ollakseen nopea.

Ogier kokee, että juuri puuttuva itseluottamus on ollut Katsutan kompastuskivenä MM-sarjassa.

– Ehkä hän on kysynyt itseltään liian monta kysymystä, mutta Japanin viikonloppuna hän laittoi kaiken peliin ja oli ehdottomasti viikonlopun paras kuski. Hän voitti varmaan kymmenen pätkää. Olen tosi onnellinen hänen puolestaan.

Katsuta otti multimestarin kehut mielissään vastaan.

– Onhan se tietenkin mukavaa. Ralli antoi minulle paljon itseluottamusta, mutta toki minun pitää tajuta virheeni. Ei se ole mitenkään negatiivista, mutta minun on löydettävä rajani, Katsuta miettii.

– Kaikki tiimikaverini ovat äärimmäisen hyviä. He ovat vahvoja tuollaisissa asioissa (paineiden hallinnassa). He osaavat tuoda tuloksia kovalla vauhdilla, mutta ilman virheitä. Se on minun seuraava askeleeni, joka minun on otettava.

Ensi kaudella Katsuta ajaa Toyotan WRC-tallissa täyden kauden ja japanilaiselta odotetaan tasaisia suorituksia. Koska Kalle Rovanperä ja Ogier kilpailevat vain valikoiduissa kisoissa, on Katsutan oltava mukana merkkimestaruustaistelussa jokaisessa osakilpailussa.

Rallin MM-kausi 2024 starttaa tammikuun lopussa ikonisella Monte Carlon osakilpailulla.

Lue myös nämä