Quantcast

Venäläiskuskin EM-rallivoitto suli karmeaan töppäykseen – avasi nyt sanaisen arkkunsa tilanteesta

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Venäläiskuski Nikolai Grjazin menetti karvaasti voittonsa viime viikonloppuna ajetussa Unkarin EM-rallissa.

Grjazin ehti jo ruiskutella shampanjat kisan voittajana, mutta myöhään sunnuntai-iltana Skoda-kuskille langetettiin 15 minuutin aikasakko. Grjazin ei ollut pysähtynyt unkarilaiskuljettaja Norbert Herczigin ulosajopaikalle, vaikka SOS- tai OK-merkkiä ei ollut näkyvissä.

Tuomariston päätöksen mukaan virkailija oli kehottanut käsimerkein Grjazinia hidastamaan vauhtiaan 100 metriä ennen onnettomuuspaikkaa. Ulosajopaikalla oli toinen virkailija, joka viittoi venäläistä pysäyttämään autonsa tien toiseen reunaan.

24-vuotias Grjazin kommentoi itse tapahtumia keskiviikkona Facebook-sivuillaan.

– Anteeksi että olen ollut hiljaa viime päivien ajan Unkarin rallin jälkeen. Tarvitsin hieman aikaa sulatella, mitä tapahtui voittomme jälkeen. Kuten kaikki varmasti tietävät, sain tuomaristolta 15 minuutin aikasakon, koska en pysähtynyt ulosajopaikalle, Grjazin aloittaa.

Venäläiskuskin mukaan tilanne oli hyvin sekava.

– Ennen kuin alatte ajattelemaan, että olen vastuuton, haluaisin kuitenkin kertoa, mitä tapahtui. Kun olimme mutkassa lähellä onnettomuuspaikkaa, siellä oli kaksi järjestäjää, mutta he eivät näyttäneet mitään pysähtymismerkkejä eikä lippuja, Grjazin kirjoittaa.

– Tilanteessa ollut kuljettaja (Herczig) oli auton ulkopuolella ja näytti merkkiä, että pitää hidastaa. Sen me myös teimme, ja koska auton ympärillä oli jo paljon ihmisiä, luulin, että kaikki on kunnossa. Tuomaristo oli siinä oikeassa, että OK- tai SOS-merkkiä ei näkynyt. Luotimme vain siihen, mitä kuljettaja meille näytti.

Voiton karkaaminen toki harmitti Grjazinia, mutta toisaalta venäläiskuskin vauhti tuli jälleen kerran kuitenkin todistettua.

– Tilanne oli sekava, mutta tietenkin meidän olisi pitänyt pysähtyä. Olemme ottaneet tästä opiksi. Kiitos kaikille viesteistä, mutta mielestäni tuomariston päätöstä ei tarvitse kyseenalaistaa. Me olemme sen hyväksyneet. Grjazin kertoo.

– Voitimme kuitenkin kisan ja näytimme tasaisuutta, mikä oli tavoitteemme viikonloppuna. Ralli oli osa valmistautumistamme kauteen 2022.

Lue myös nämä

  • Uusimmat