Vahvistus: Kouvolassa ajetaan kaksi MM-rallicrossin osakilpailua ilman yleisöä

Tanner Foust juhli voittoa Kouvolassa vuonna 2014. Kuva: FIA World Rallycross

Rallicrossin MM-sarja vahvisti keskiviikkona, että Kouvolan Tykkimäen radalla ajetaan elokuun lopussa kaksi osakilpailua.

Suomen osakilpailut otettiin mukaan rallicrossin MM-kalenteriin koronapandemian sotkettua alkukauden suunnitelmat. Kouvolan kisoissa paikalle ei oteta yleisöä.

Sekä Kouvolan että Ruotsin ja Latvian kisaviikonloppuihin on kaikkiin mahdutettu kaksi osakilpailua. Suomessa ajetaan ilman yleisöä, mutta asiaa tarkistellaan syksyn mittaa kunkin järjestäjämaan rajoitukset huomioiden.

Kouvolassa ajettiin viimeksi MM-rallicrossia vuonna 2014, jolloin voittoon ajoi Tanner Foust. Voitto oli ensimmäinen yhdysvaltalaiskuskin ajama ykköstila rallicrossin MM-sarjan historiassa.

– On mahtavaa, että pystyimme lisäämään kisat Suomessa kalenteriin. Kaikki ajatukset sopimuksen tekemiseen on kestänyt vain muutaman viikon. Se osoittaa järjestäjän sekä muiden yhteistyökumppaneidemme yhteistyökykyä, promoottori IMG:n nokkamies Paul Bellamy kommentoi tiedotteessa.

Suomen osakilpailut järjestää SET Promotion.

– On upeaa saada tällainen mahdollisuus järjestää MM-tason kilpailu Suomessa. Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme, joita ilman tämä ei olisi ollut mahdollista. Meidän fokus on järjestää turvallinen kilpailu kaikille. Varmasti luvassa on mieletön kisa kaikki rajoitukset huomioiden. On upeaa saada MM-rallicross takaisin Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen, SET Promotionin Sami Puumalainen sanoo.

Rallicrossin MM-kalenteri:
Ruotsi, Höljes, 22. - 23. elokuuta
Suomi, Kouvola, 29. -30. elokuuta
Latvia, Riika, 19. - 20. syyskuuta
Belgia, Spa-Francorchamps, 3. - 4. lokakuuta
Portugali, Montalagre, 10. - 11. lokakuuta
Espanja, Circuit de Barcelona-Catalunya, 17. - 18. lokakuuta
Abu Dhabi, Yas Marina Circuit, 30. - 31. lokakuuta
Saksa, Nurburgring, 12.- 13. joulukuuta
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö