Hyundain WRC-tähdeltä yllättävä veto – ajaa rallicrossia ensi viikolla Ruotsissa

Thierry Neuville. Kuva: Fabien Dufour/ Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain rallitallin belgialaistähti Thierry Neuville ilmoitti keskiviikkona Twitterissä, että mies ottaa osaa Ruotsin Höljesissä 2. – 5. heinäkuutta järjestettävään rallicross-tapahtumaan, joka tottelee nimeä All-Star Magic Weekend.

Neuville ajaa Höljesissä crosskartia samassa tiimissä rallicrossin MM-sarjan puolustavan mestarin Timmy Hansenin kanssa.

– On mahtavaa päästä kisaamaan tällä kuuluisalla rallicross-radalla. Seurasin RallyX Nordicia viime vuonna ja se oli tosi kiinnostavaa. Odotan innolla, että pääsen itsekin mukaan radalle, Neuville kommentoi tiedotteessa.

– Saamme myös kehitettyä omaa TN5 Crosskarttiamme. Sillä ei ole aiemmin ajettu Ruotsissa, joten siinä mielessä tämä on uusi luku meidän tarinassamme.

Neuville on aiemmin osallistunut Belgiassa crosskart-kisoihin. Belgialaistähdellä on veljensä Yannickin kanssa yhteinen yritys, joka rakentaa crosskart-autoja.

– Olemme tietoisia, että tämä on iso haaste meille. Paljon on siis töitä edessä, koska Skandinaviassa on isot markkinat näille autoille ja oikeastaan kaikki ajavat saman merkin autoilla. Tätä haluaisimme muuttaa tulevaisuudessa, Neuville suunnittelee.

– Muilla kilpailijoilla on paljon kokemusta, joten saamme varmasti hyvän käsityksen vauhdistamme ja mitä meidän pitää kehittää. Haluan näyttää kaikille, että olemme jo kehittyneet kovasti. On hienoa päästä taas kisaamaan.

Crosskart-kahinoissa on mukana yhteensä 40 kuljettajaa Höljesissä.

Katso miten Neuville testasi viime viikolla Hyundain WRC-autoa Oriveden seudulla.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö