Vahvistus: Dakar-ralli siirtyy Saudi-Arabiaan – ”Me olemme erittäin intohimoisia urheilun suhteen”

Dakar-ralli siirtyy ensi vuonna Saudi-Arabiaan. Kuva: Eric Vargiolu / DPPI

Legendaarinen Dakar-ralli ajetaan ensi vuonna Saubi-Arabiassa. Asiasta saatiin vihiä jo viime viikolla, mutta tämän viikon maanantaina kisajärjestäjä vahvisti uutisen. 

Dakar-ralli ajettiin kolme ensimmäistä vuosikymmentä Afrikassa, kunnes kisa siirtyi poliittisten levottomuuksien takia Etelä-Amerikkaan vuonna 2009. Perinteisesti Dakar-ralli on ajettu tammikuussa, mutta siirron myötä kisa starttaa ensi vuonna 25. huhtikuuta.

– Meidän päälliköiden visio ja johtajuus ovat tehneet unelmistamme totta. Voimme ylpeinä ilmoittaa, että Dakar-ralli, jolla on huikea globaali näkyvyys, ajetaan ensi vuonna Saudi-Arabiassa. Me olemme erittäin intohimoisia urheilun suhteen ja tämä tukee meidän visiota 2030, jonka pääpilarina on urheilu, Saubi-Arabian urheiluliiton nokkamies ja kruununprinssi Abdulaziz bin Turki Al Faisal Al Saud sanailee tiedotteessa.

– Olen aina itse halunnut osallistua Dakar-ralliin. En kuitenkaan koskaan voinut tehdä unelmistani totta, mutta nyt voin tehdä vielä suuremmasta tavoitteesta totta, kun oma maani isännöi Dakar-rallia, toinen prinssi ja maan moottoriurheiluliiton nokkamies Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal hehkuttaa.   

Rallin nokkamies David Castera on niin ikään uudesta haasteesta luonnollisesti innoissaan.

– Olen aina pitänyt Dakar-rallia, jo siitä asti kun itse ajoin, tutkimusmatkana ja matkana tuntemattomaan. Se on se juttu, mikä minua kiehtoo, kun menemme Saudi-Arabiaan. Olen ihan varma, että myös kuskti ja kartturit jakavat tunteeni. Tämä on tietenkin massiivinen haaste, tyhjä sivu jolla on kuitenkin rajattomat mahdollisuudet, Castera toteaa.

Dakar-ralli ajettiin ensimmäiset kolme vuosikymmentä Etelä-Euroopasta luoteisen Afrikan halki aina Senegalin pääkaupunkiin Dakariin sakka. Kyseessä on sekä nopeuskisa että ennen kaikkea kestävyyskisa erittäin rajuissa olosuhteissa. Reitillä on perinteisesti sekä hiekkadyynejä että huonokuntoisia erämaateitä ja aavikkopikataipaleita.

Suomalaiskuskeista kisan ovat voittaneet Ari Vatanen (1987, 1989-1991) neljä kertaa ja Juha Kankkunen kertaalleen vuonna 1988.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö