Uusi huhu ensi kauden WRC-kalenterista – Uusi-Seelanti korvaa Australian rallin?

Sebastien Loeb voitti Uuden-Seelannin MM-rallin vuonna 2012. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarjan ainoa Aasian ja Tyynenmeren osakilpailu on viime vuosina ajettu perinteisesti Australiassa. Tähän voi kuitenkin RallySport Magazinen mukaan tulla muutos jo ensi kaudella. 

Australiassa on ajettu MM-ralli yhtäjaksoisesti vuodesta 2011 alkaen. Uusi-Seelanti kuitenkin janoaa takaisin kisakalenteriin. Viimeksi maassa on ajettu MM-tason osakilpailu vuonna 2012, jolloin voiton vei Sebastien Loeb.

Australian ralli on saanut negatiivista palautetta pääkallopaikastaan Coffs Harbourista. WRC-promoottori on monta kertaa vihjannut, että ralli kannattaa siirtää paikkaan, jossa on enemmän ihmisiä. Coffs Harbour on kuitenkin toiminut isäntänä vuodesta 2011 lähtien, sillä Uuden Etelä-Walesin läänin hallitus tukee kisaa avokätisesti.

Tuoreimpien huhujen mukaan kaudella 2020 MM-ralli saatettaisiin järjestää Uudessa-Seelannissa, jotta Australia saisi aikaa etsiä paremman paikan rallin järjestämiselle.

– Me tutkimme yhä mahdollisuutta WRC-promoottorin kanssa, jotta saisimme rallin takaisin Uuteen-Seelantiin. Tiedämme asiasta enemmän lähiviikkoina, Uuden-Seelannin rallin nokkamies PJ Johnston sanoo RallySport Magazinen verkkosivuilla.

Australia ei ole kuitenkaan valmis luopumaan WRC-kisastaan taistelutta, vaikka kyseessä voisikin olla vain vuoden paussi.

– Meidän keskustelut promoottorin kanssa tulevaisuudesta jatkuvat edelleen. Meillä on alueen täysi tuki rallin järjestämiselle, Australian MM-rallin puhemies toteaa.

– Kalenterista tiedotetaan myöhemmin, mutta meillä ei ole mitään tietoa, että WRC-promoottori haluaisi järjestää rallin missään muualla kuin Coffs Harbourissa.

Hyundain rallitallissa vielä viime kaudella ajanut Hayden Paddon ottaisi ilolla vastaan kotikisansa paluun. Uhkana kuitenkin on, että Paddon ei enää pääse takaisin WRC-tiimiin kovasta yrityksestä huolimatta.

– Ei ole ehkä minun asiani kommentoida asiaa kovin paljon, mutta mitä minä olen kuullut, niin asia vaikuttaa lupaavalta. Uusi-Seelanti tukee ajatusta taloudellisesti, joten hyvältä näyttää, viime viikonlopun Otago-rallin kotimaassaan näytöstyyliin voittanut Paddon summaa.

– Ironista vain on, että jos MM-ralli tulee takaisin kotimaahani, en välttämättä ole enää WRC-auton ratissa. Se on aika turhauttavaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö