Quantcast

Uuden-Seelannin MM-ralli saa komeat puitteet – ”Aiomme järjestää kunnon show’n”

Rallin MM-sarjaan paluun tekevä Uuden-Seelannin osakilpailu tuodaan Aucklandin sykkeeseen.
Uuden-Seelannin MM-ralli
Auckland isännöi Uuden-Seelannin MM-rallia syys-lokakuun taitteessa. Kuva: Rally New Zealand
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uudessa-Seelannissa ajettiin edellisen kerran MM-pisteistä vuonna 2012. Ikonisen sorakilpailun paluu lykkääntyi parilla vuodella koronapandemian vuoksi, mutta nyt kisa on viimein toteutumassa.

– Tapahtumaa on työstetty viisi vuotta. Takana on suunnaton määrä kovaa työtä ja keskusteluja, jotta rallin MM-sarja saadaan takaisin Uuteen-Seelantiin, kilpailun toimitusjohtaja Michael Goldstein taustoittaa.

Uuden-Seelannin rallin järjestäjät avasivat hieman suunnitelmiaan torstaina. Kilpailukeskus ja huoltoalue pistetään pystyyn Aucklandin satama-alueelle Silo Parkiin, joka on aivan kaupungin keskustan kupeessa.

Kisajärjestäjät saivat hyviä uutisia viime viikolla, kun maan hallitus päätti avata rajansa turisteille yli kahden vuoden tauon jälkeen.

– Aiomme järjestää kunnon sohw’n ja tuomme rallin ihmisten keskuuteen, Goldstein sanoo.

– Kisakeskus on ikonisella paikalla rannalla, joten fanit, kansainväliset vieraat ja muu yleisö pääsevät helposti seuraamaan WRC-näytöstä, Goldstein maalailee.

Myös Aucklandin pormestari Phil Goff on innoissaan suunnitelmista.

– On fantastista nähdä näinkin ison kansainvälisen tapahtuman palaavan Aucklandiin sen jälkeen, kun rajat ovat olleet yli kaksi vuotta kiinni. Rallin MM-sarja houkuttelee tuhansia vieraita ja katsojia kaupunkimme keskustaan ja tuovat tervetulleen lisäpotkun yrityksille, joiden toimintaan rajoitukset ja rajojen sulut ovat vaikuttaneet, Goff sanoo.

Uuden-Seelannin MM-soraralli ajetaan syys-lokakuun taitteessa. Kilpailun reitti julkistetaan lähiviikkoina.

Katso alta kooste helmikuun lopussa ajetusta Ruotsin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat