Uskooko tallikaveri vielä Kalle Rovanperän peittoamiseen mestaruustaistelussa? Näin hän vastasi

Toyotan Elfyn Evans hiipi lauantaina kuin varkain taistelemaan palkintokorokepaikasta Kreikan MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans vauhdissa Toyotalla Kreikan MM-rallissa. Kuva:Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja on tällä hetkellä kolmantena, kun edessä on enää vain yksi ajopäivä ja kolme erikoiskoetta.

Voitosta Evans ei enää ilman keskeytyksiä aja, vaan hänen tähtäimessään on nyt toisena oleva Dani Sordo, joka pääsi Evansin tavoin nousemaan kärjen tuntumaan Thierry Neuvillen ja Sebastien Ogierin keskeytysten myötä.

– Kaikki puskivat tosi kovaa, mutta näillä autoilla on kuitenkin loppujen lopuksi rajansa, Evans sanoi päivän päätteeksi.

Evansin ja Sordon välillä on viiden sekunnin ero ennen viimeistä ajopäivää. Siinä on Evansin ensimmäinen maali sunnuntaille.

– Meille on tulossa tietysti aika kova taistelu Danin kanssa huomiselle. Tietysti harmittaa se, että menetin niin paljon aikaa tällä viimeisellä pätkällä, Evans tuumi.

– Tämä viimeinen oli minulle aika rankka ja tietysti tänä aamuna olivat ne ongelmat. Yritimme päästä läpi ilman suurempaa draamaa, mutta olimme ehkä kuitenkin jopa liian varovaisia, Evans summasi.

Evansilla oli aamulla ongelmia auton vedenpaineiden kanssa ja hän ehti jo todenteolla huolestua.

– Olin kyllä tosi huolissani, jos rehellisiä ollaan. Et koskaan voi tietää, mikä se tilanne on ennen kuin pääset huoltoon ja kaverit pääsevät tutkimaan autoa. Mutta onneksi kävi näin, Evans sanoi.

Evans taistelee vielä Kalle Rovanperän kanssa mestaruudesta, mutta jos sunnuntaina tullaan näillä sijoilla maaliin, on suomalaisella jo todella selvä etulyöntiasema. Onhan suomalaisen kaula Sordoon ja Evansiin jo yli kaksi minuuttia ja ilman suurta draamaa suomalainen juhlii rallin voittoa sunnuntaina. Mitä Evans ajattelee mestaruusmahdollisuuksistaan nyt?

– En ole juurikaan nyt sitä miettinyt, jos sanon ihan rehellisesti. Tiesimme jo etukäteen, ettei tämä ole paras mahdollinen ralli meille. Perjantain lopuksi ymmärsimme jo sen, ettei tilanne näytä meidän kannalta kovin hyvältä. Olimme kuitenkin siinä vaiheessa vielä taistelussa mukana, mutta sitten menetimme ongelmien takia minuutin verran aikaa.

– Meidän täytyy vain yrittää parhaamme ja tietysti yritämme ottaa täältä toisen sijan. Matkaa on vielä paljon jäljellä, joten mitä tahansa voi vielä tapahtua, Evans luotti.

Katso Kreikan MM-rallin lauantain huippuhetket jutun alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat