Sebastien Ogier paljasti karut faktat keskeytyksestään – kuittaili samalla hybridiyksikköjen toimittajalle

Sebastien Ogier joutui hyvästelemään kärkisijat lauantain viimeisellä erikoiskokeella Kreikan MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier nousi Akropolis-rallin piikkipaikalle iltapäivän lenkin ensimmäisellä pikataipaleella, jolla Hyundain Thierry Neuville keskeytti ykköspaikalta. Ogierilla oli kilpailussa 12 sekunnin etumatka tallikaveriinsa Kalle Rovanperään ennen päivän päätöspätkää, joka koitui ranskalaisen kohtaloksi.

Ogierin mukaan koko iltapäivä oli hänelle tapahtumarikas jo ennen keskeytystä.

– Se taisi alkaa samasta mutkasta, jossa Thierry törmäsi ongelmiin. Auto sai kuopasta ison iskun ja siitä tuli pieniä vaurioita. Auto oli vielä ajettava ja pystyin tekemään korjauksia ja ajamaan hyvää vauhtia seuraavalla pätkällä, Ogier kertasi.

– Kun lähdimme kokoomatauolta (ennen iltapäivän viimeistä erikoiskoetta), minulla ei ollut enää hybridiyksikköä käytössä. Compact Dynamics kaveri tuli tietokoneella katsomaan ja sanoi, että käynnistetään se uudestaan ja sitten se oli mennyttä. He tekevät hienoa työtä, kahdeksankertainen maailmanmestari kuittaili hybridiyksikköjen toimittajalle.

Päivän päättäneellä Eleftherohorin pätkällä Ogierin Toyotasta hajosivat molemmat takarenkaat, mutta ranskalainen päätti yrittää ajaa maaliin ilman pysähdystä renkaanvaihtoa varten. Ja sitten tuli ratkaiseva takaisku.

– Minulla oli varaa hävitä kaksi minuuttia ja pysyä silti kakkossijalla. Valitettavasti neulansilmämutkassa osuin kevyesti pieneen penkkaan ja kuulin pienen pamauksen takaa, kun olka-akseli meni rikki.

– En voinut uskoa, että jotain oli mennyt rikki. Ajattelin, että tuplarengasrikossa oli riittämiin. Kun tunkkasin auton ylös, olin yllättynyt, että pyörä roikkui oudossa kulmassa. Vaikuttaa siltä, että jos tyhjään renkaaseen tulee pienikin isku, siihen voi kohdistua suurempi voima, Ogier totesi.

Ogier ja kartanlukija Vincent Landais yrittivät vielä viimeisellä siirtymällä tehdä huoltotoimenpiteitä autoon. Lopulta ranskalaisparin oli tunnustettava karu tilanteensa.

– Pystyimme ajamaan muutaman kilometrin ja huoltoon oli matkaa enää 12 kilometriä. Onnistuimme melkein, mutta sitten ei ollut enää järkevää jatkaa matkaa. Muutkin osat alkoivat hajota autosta, ja takakulmassa syttyi pieni tulipalokin, Ogier sanoi.

Ogier ajaa tänä vuonna vain noin puolet MM-osakilpailuista, mutta hän on kyennyt ottamaan kolme osakilpailuvoittoa. Neljäs jäi tällä kertaa haaveeksi.

– En aja enää täyttä sarjaa ja olen ehkä menettänyt hieman onneani. Ehkä siitä pitää maksaa tällainen hinta, kun ei aja koko kautta, Ogier naurahti.

Kokonaistilanteessa yhdeksänneksi pudonnut Ogier kertoi, että hän aikoo jatkaa kilpailua sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta. Samalla hän jakoi kehuja MM-sarjaa johtavalle Rovanperälle, joka on nyt tukevasti kiinni voitossa.

– Ei tämä ole koskaan mukavaa, mutta toisaalta tallillamme on yhä kaksi autoa palkintosijoilla. Kalle teki hyvää työtä. Ei voi sanoa, että hän olisi ryöstänyt tämän voiton. Hän ajoi perjantaina ensimmäisenä autona erikoiskokeilla ja teki kaikkensa. Siitä ei ole kahta sanaa, Ogier tunnusti.

Katso alapuolelta lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat. Videolla näkyy sekä Ogierin että Thierry Neuvillen tilanteet.

Lue myös nämä

  • Uusimmat