Hyundailla surullinen päivä Kreikassa – tallipomo joutui myöntämään kipeän tosiasian

Hyundain lauantaipäivä Kreikan MM-rallissa oli täysi katastrofi.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain asetelmat olivat hyvin lupaavat lauantaihin lähdettäessä, mutta sitten tulivat mittavat ongelmat.

Ensin rallia johtanut Thierry Neuville hajotti autonsa ja joutui keskeyttämään. Esapekka Lappi kärsi puolestaan teknisistä murheista koko päivän.

Toisen epäonni on toisen onni. Toyotan Kalle Rovanperä pääsi nousemaan kuin varkain koko rallin kärkipaikalle, kun pahimmat kilpailijat putosivat edestä pois yksi kerrallaan.

Hyundain tallipäällikköä Cyril Abiteboulia jopa hieman huvitti päivän jälkeen.

– Olen onnellinen, että tämä päivä on ohi, hän sanoi päivän päätteeksi hieman epäuskoisena.

– Tätä on tosi vaikea niellä. Näytti siltä, että tämä on yksi niistä kisoista, joka etenee meidän komennossamme ja olimme todella hyvillä sijoilla ja Thierry johti rallia. Kohtalo päätti kuitenkin tällä kertaa toisin, Abiteboul jatkoi.

Neuville ajoi keskeytykseensä asti ehjän rallin, mutta sitten hän osui kiveen ja auto meni sellaiseen kuntoon, että jatkaminen oli mahdotonta. Keskeytys tarkoitti käytännössä sitä, että Neuvillen unelma mestaruudesta meni.

– Se on tietysti aina ikävää, kun joudut keskeyttämään johtopaikalta. Tällä oli tietysti ikäviä seurauksia myös MM-taistelun kannalta, kuten me kaikki tiedämme, ja tämä tietysti sattuu todella paljon. Mutta se on, mitä se on, Abiteboul harmitteli.

Katso alta Kreikan MM-rallin lauantain huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat