Quantcast

Tuore rallimestari ei johtanut kertaakaan kisaa koko kaudella – ”Luulimme, että olimme menettäneet pelin”

Chris Ingram
Chris Ingram vuodatti muutaman onnenkyyneleen mestaruuden ratkettua. Kuva: Thomas Fenetre / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikuljettaja Chris Ingram kruunattiin sunnuntaina rallin uudeksi Euroopan mestariksi. Ingramin tämän kauden tilastot ovat erikoista luettavaa.

Kauden aikana ajettiin yhteensä kahdeksan EM-rallia, joissa jokaisessa oli eri voittaja. Ingramin nimeä ei löydy voittajien listalta. Ingram nappasi kauden aikana kaksi kakkossijaa ja kaksi kolmostilaa.

Itse asiassa Ingram ei johtanut kertaakaan EM-rallia koko kauden aikana. 25-vuotias britti kirjautti tämän vuoden osakilpailussa vain neljä pohja-aikaa.

Kauden loppupisteisiin otettiin huomioon kuusi parasta tulosta. Ingram sai kasaan yhteensä 141 pistettä, kun toiseksi sijoittuneen Aleksei Lukjanukin kokonaispotti oli 132 pistettä.

Mestaruutta puolustanut venäläiskuljettaja Lukjanuk voitti kauden aikana yhden EM-rallin ja ajoi kaikkiaan 40 pohja-aikaa. Hänen rasitteenaan oli kolme keskeytystä.

– Onnittelut Chrisille. Ajoit melko tasaisesti läpi vuoden. Toivon, että löydät lisää nopeutta ja että isompi budjetti houkuttelee lisää rahaa. Olet vielä nuori, sinulla on kaikki edessä. Minulla kaikki on takana, joulukuussa 39 vuotta täyttävä Lukjanuk totesi Unkarin EM-rallin lehdistötilaisuudessa.

Lue myös: Rallin Euroopan mestaruus yli 50 vuoden tauon jälkeen Britanniaan – kausi oli jäädä kesken mestarilta

Unkarin osakilpailu sai dramaattisen päätöksen viimeisellä erikoiskokeella. Lukjanuk kärsi rengasrikon, joka pudotti hänet selvästä johdosta toiseksi. Myös Ingramilta puhkesi rengas ja britti putosi yhden pykälän neljänneksi.

Pisteitä jouduttiin ynnäilemään hetki yhteen ennen kuin Ingram voitiin julistaa mestariksi.

– Emme tienneet, olimmeko voittaneet. Laskutoimituksissa meni ehkä 20 minuuttia. Meille tuli rengasrikko ja luulimme, että olimme menettäneet pelin. Sitten meille selvisi, että Alekseiltakin oli mennyt rengas rikki. Se oli melko sairas päätös rallille, vai mitä, Ingram sanoi.

Ingramilla oli vaarassa jäädä kausi kesken rahoitusvaikeuksien vuoksi, mutta nyt hän on mestari. Britillä ei ole vielä käsitystä, missä hän kilpailee ensi kaudella.

– Toivottavasti mestaruus auttaa minua eteenpäin urallani ja löytämään rahoitusta jatkoa varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat