Quantcast

Suomalaiskuskilla vaiherikas MM-osakilpailu – ”Lopputulos lievästi sanottuna ottaa päähän”

Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Qba Nitka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-kausi huipentui sunnuntaina Etelä-Afrikan Kapkaupungissa ajettuun finaaliin. Jere Kalliokoski karsiutui semifinaalista uransa toisessa MM-osakilpailussa.

Kalliokoskella oli värikäs viikonloppu. Kalliokosken ajama Ford Fiesta syttyi tuleen harjoituksissa ja kolmannessa alkuerässä hänelle tuli hylkäys, joka käytännössä vei semifinaalipaikan.

– Sanktio, jonka sain kolmannessa erässä, johtui siitä, että peukalo osui käsijarrun päässä olevaan niin sanottuun launch controlin eli lähtöjärjestelmän nappiin. Talli ei ollut deaktivoinut sitä edellisen kuljettajan jäljiltä. Omassa autossa, jolla koko kauden ajoin, nappi on ratissa eikä käsijarrussa, Kalliokoski valaisi.

Lue myös: Grönholm voitti Etelä-Afrikassa – maailmanmestaruus ratkesi dramaattisesti

Lue myös: Marcus Grönholm hehkutti poikansa voittoa – ”Mukava isänpäivälahja”

Itävaltalaisen Stard-tallin kalustolla kilpailleen härmäläisen lopullinen sijoitus oli neljästoista.

– Vaikka lopputulos lievästi sanottuna ottaa päähän, viikonlopussa oli myös positiivista. Vauhti riitti ”isojen poikien” kekkereissä, muutama epäonninen juttu olisi tietenkin voinut mennä toisin, Kalliokoski kertoi.

Kalliokoski osallistui tällä kaudella kahteen osakilpailuun MM-sarjassa. Hän saavutti tänä vuonna pronssia sekä rallicrossin SM-sarjassa että RallyX Nordic -sarjassa.

– Ensi kauden kuvioista on keskusteltu, niistä kerrotaan lisää myöhemmin, Kalliokoski sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat