Tunturirallin ennätysmies luottaa iskukykyynsä – ”Poronsarvet kiinnostavat”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo lähtee tavoittelemaan huipputulosta SM-kauden avaavassa Arctic Lapland -rallissa viikonloppuna.

Perinteikkään Tunturirallin kuudesti voittanut Salo jatkaa Skoda Fabia Rally2 -auton ratissa kaudella 2022. Salon mukaan kaikki on valmiina uuteen kauteen.

– Ajoin viikko sitten yhden päivän Imatralla testiä teknisesti haastavalla ja hitaammalla tiellä ja pari päivää kotinurkissani Karkkilassa. Olemme mielestämme hyvässä iskussa kauden aloitukseen. Auto tuntuu huoltojen jälkeen hyvältä. Kauden isoin muutos ja uudistus on meillä siirtyminen Pirellin rallirenkaaseen ja myös sen suhteen kaikki on kunnossa, Salo kertoo tiedotteessaan.

– Turha tässä on henkseleitä paukutella, mutta luotan tiimimme kokonaisuuteen. Mikko (kartanlukija Markkula) jatkaa vierelläni, joten meillä on hyvä paketti kasassa, Salo summaa.

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski

Tuleva kaksipäiväinen SM-ralli Rovaniemellä on yksi Salon suosikkiralleista, jonka hän on voittanut ennätykselliset kuusi kertaa.

– Voitosta saatavat poronsarvet kiinnostavat. Meillä oli viime vuonna hyvä vauhti, mutta parilla pätkällä jäätiin jalkoihin, ja se ratkaisi voiton toiseen suuntaan. Yritetään olla hereillä paremmin ja tehdään reitin ennakkotutustumisessa tarkkaa työtä nuottien kanssa. Uskon, että siinä on voiton avaimet, viime kaudella SM1-luokan loppupisteissä neljänneksi sijoittunut Salo summaa.

– Reitillä on uusiakin erikoiskokeita, ja se on ihan hyvä asia. Meillä on hyvä lähtöpaikka, koska viikonlopulle ei ole luvattu mitään hirmupakkasia, minkä takia lumipöly ei jää peittämään näkyvyyttä. Ja kun jätkät ovat edellä piirtäneet jäljet tiehen, niin tietää mistä mennä, Salo hymyilee.

Kaksipäiväinen Arctic Lapland -ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina. Reitti sisältää kymmenen erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 223,70 kilometriä.

Lue myös nämä