”Olemme kehittäneet sen yhdessä” – Hyundain uusi hybridiralliauto on kahden supertähden voimannäyte

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitiimin edellinen kilpa-auto i20 WRC oli pitkälti belgialaisen Thierry Neuvillen käsialaa. 

Vuodesta 2014 lähtien Hyundaita edustanut Neuville vastasi isolta osin WRC-Hyundain testeistä, jonka myötä monella auton ratissa piipahtaneella kuskilla oli hankaluuksia saada kilpuri osumaan käteen. Kauden 2022 uusi Rally1-auto on kuitenkin Neuvillen ja toisen supertähden Ott Tänakin yhteistyön tulos.

– Se ei ole kenenkään auto. Olemme kehittäneet sen yhdessä. Sekä minä että Ott osallistuimme kaikkiin palavereihin, joissa tehtiin päätöksiä ja olimme myös kaikissa testeissä mukana. Ajoimme testiä saman määrän, Neuville selittää Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n sivuilla.

– Keskustelimme autosta paljon yhdessä. Olen tyytyväinen työhön, jota olemme tehneet. Olimme suurimman osan ajasta samalla aaltopituudella ja puskimme tiimiä samaan suuntaan. Mielestäni olemme tehneet oikeita ratkaisuja. Nyt on vain kyse siitä, että saamme pienet yksityiskohdat kohdilleen.

Hyundain talli aloitti oman Rally1-autonsa rakentamisen selvästi kilpailijoita M-Sport Fordia ja Toyotaa myöhemmin. Neuville ei kuitenkaan usko, että se vaikuttaa suorituskykyyn, kun uusi kausi alkaa Monte Carlosta ensi viikolla.

– Olemme tehneet isoja muutoksia alkuperäiseen prototyyppiin verrattuna. Olemme olleet ehkä vähän aikataulua jäljessä, mutta olemme kirineet paljon viimeisen parin kuukauden aikana, Neuville summaa.

Toki belgialaiskuski myöntää, että edessä on suuri tuntematon, kun MM-sarjassa ollaan historian suurimman teknisen mullistuksen äärellä.

– Tietenkin uusi teknologia muuttaa tilannetta. Edessä on paljon tuntemattomia asioita, sillä niin moni asia autoissa on muuttunut. Meillä oli myös aika vähän aikaa rakentaa uudet autot, joten kauden alku voi olla normaalia haastavampi, Neuville tunnustaa.

– Tiimien välillä voi olla eroja suorituskyvyssä. Aika usein tässä tilanteessa joku tiimi voi olla muita edellä. Toivon kuitenkin, että sopeudumme nopeasti ja voimme ajaa voitoista ja mestaruudesta.

Katso alapuolelta Neuvillen haastattelu voitokkaan Belgian MM-rallin jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,385486″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat