Tulihan se sieltä: Kalle Rovanperä ja kaksi muuta huippukuskia Suomen MM-rallin lämmittelyyn!

Viikko ennen Suomen MM-rallia järjestettävä HYAcenter-ralli toimii hyvänä testinä MM-sarjan kuljettajille.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Suomen MM-rallissa elokuussa 2022. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maanantaina vahvistui, että Tampereen ympäristössä ajettavaan kilpailuun osallistuu kolme Rally1-autokuntaa: kaksi Toyotaa ja yksi M-Sportin Ford.

Kilpailun ykköstähti on hallitseva maailmanmestari ja MM-sarjan tämän hetken kärkikuljettaja Kalle Rovanperä, joka pääsee hiomaan kisavirettään sorakilpailussa. Toista Toyotaa ajaa tallin walesilaiskuljettaja Elfyn Evans.

M-Sportin Ford Puman ratissa nähdään puolestaan virolaistähti Ott Tänak. Kuljettajien nimet ilmestyivät maanantaina HYAcenter-rallin ilmoittautuneiden listalle.

– Maanantai on aina hyvä päivä – varsinkin tällä kertaa, kun voimme vahvistaa huhut: kolme MM-sarjan huippukuskia on ilmoitettu HYAcenter Ralliin 29.7. Tampereelle, kilpailujärjestäjät vahvistivat Twitterissä.

HYAcenter-rallin ilmoittautuminen päättyy myöhään tiistai-iltana. Kilpailuun on ilmoittautunut myös Jari Huttunen Skoda Fabia RS Rally2 -autolla, jolla hän kilpailee myös Suomen MM-rallissa viikkoa myöhemmin.

Hyundain WRC-kuljettajia ei sen sijaan nähdä Tampereen testikilpailussa. Tallin kuljettajat Thierry Neuville, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen testaavat samalla viikolla Rally1-kalustoaan Hyundain testialueella Jämsässä.

Rovanperällä, Evansilla ja Tänakilla on tiivis kilpailuohjelma seuraavien viikkojen aikana. Tulevana viikonloppuna pisteistä ajetaan Viron MM-rallissa, sitä seuraavana viikonloppuna on ohjelmassa HYAcenter-ralli, ja elokuun ensimmäisenä viikonloppuna MM-kausi jatkuu Jyväskylässä.

Katso alta kooste viime vuoden Suomen MM-rallista.

Lue myös nämä