Saako suomalaiskuski unelmapaikan uudessa rallitallissaan? ”Olemme erittäin onnekkaita”

Emil Lindholm kilpailee ensimmäistä kertaa Hyundain WRC2-tiimin kuljettajana tulevana viikonloppuna ajettavassa Viron MM-rallissa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm on ajanut viime vuodet Skodalla rallin MM-sarjassa ja edelliskaudella hän saavutti WRC2-luokan mestaruuden Toksport-tallin kalustolla. Kesäkuussa Lindholm otti uuden askeleen urallaan, kun hän teki sopimuksen Hyundai Motorsportin kanssa.

Lindholm pestattiin Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan ja jatkossakin suomalaistoivo kisaa MM-sarjan kakkosluokassa. Viron MM-osakilpailusta lähtien Lindholmin kalustona toimii Hyundai i20 N Rally2 -auto.

Lue myös: MM-sarjan rallitiimiltä upea tribuutti tallista lähtevälle suomalaiskuljettajalle

Hyundailla on tehdastiimi MM-sarjan pääluokassa, minne Lindholm on asettanut tähtäimensä.

– Tavoite on tietenkin korkeammalla. Mutta valitettavasti näyttää siltä, ettei sinne ole helppoa päästä. Pääluokassa ei ole vieläkään liian paljon paikkoja. Tilanne on aina ollut tällainen, mutta etenkään nyt hybridiaikakaudella tämä ei ole helppoa nuorille kuljettajille, Lindholm kertoo Dirfish-sivustolla.

Lindholm on nyt kuitenkin aiempaa lähempänä Rally1-pestiä. Hyundain WRC2-tallissa vajaat kaksi vuotta mukana ollut Teemu Suninen loikkaa pääluokan hybridikilpuriin ainakin Viron ja Suomen MM-ralleissa.

Lindholm toivoo, että hänelle avautuu jossain vaiheessa samanlainen tilaisuus.

– Se on pitkän tähtäimen suunnitelma. Olemme mielestäni erittäin onnekkaita, kun olemme tallissa, joka voi tarjota sellaisen mahdollisuuden.

– Nyt kaikki on kiinni siitä, että teemme työmme hyvin.

Tässä vaiheessa varmaa on se, että Lindholm kilpailee Hyundain Rally2-autolla ainakin Viron ja Suomen MM-ralleissa. Suomalaiskuskin loppukauden ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

– Olen melko luottavainen, että ralleja tulee enemmän vuoden loppupuolella, Lindholm paljastaa.

Lindholm on jo päässyt testaamaan Hyundain kakkosluokan kalustoa. Yleisesti Skoda Fabiaa pidetään WRC2-luokan vahvimpana autona, mutta Lindholm näkee potentiaalia myös Hyundaissa.

– Se on erilainen auto, johon olen tottunut. Mutta onneksi minulla on ollut mahdollisuus tutkia sitä melko paljon. Olen alkanut ymmärtää sitä paremmin ja nyt minulla hyvä fiilis autossa.

– Meidän pitäisi pystyä taistelemaan hyvistä tuloksista. En näe mitään syitä, miksemme onnistuisi siinä. Teemukin on esiintynyt hyvin autolla Virossa, Lindholm muistuttaa.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä