Esapekka Lapilta huima kuvaus tulevasta MM-rallista – ”Mitään välimuotoa ei ole”

Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappi on ehdottomasti Viron MM-rallin musta hevonen.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolme kertaa tällä kaudella palkintosijoilla ollut pieksämäkeläinen voi kaiken loksahtaessa kohdilleen ajaa jopa kisan voitosta. Lappi korostaa, että nyt kyseessä on kauden todellinen ensimmäinen vauhtiralli soralla.

– Kuten kaikki tietävät, Viron kisa on hyvin samanlainen kuin Suomen ja Chilen kisat. Ajotyyli on sellainen, että pitää olla joko kaasu pohjassa tai sitten jarrutetaan. Mitään välimuotoa ei ole, Lappi sanoo.

– Muualla Euroopassa ajettaessa ajotyylin pitää olla erilainen. Virossa ja Suomessa on kuitenkin oltava koko ajan kaasu pohjassa, mikä on myös isoin haaste.

Lappi on ajanut parhaimmillaan Virossa kuudenneksi viime vuonna Toyotan ratissa. Kaudella 2020 tuloksena oli puolestaan seitsemäs sija M-Sport Fordin ratissa.

Vaikka Viron kisa on luonteeltaan hyvin samankaltainen kuin Suomen ralli, josta Lapilla on tilillään uran ainoa MM-voitto, on etelänaapurin koitoksessa myös omat sudenkuoppansa.

– Minusta suurin haaste on tienkäyttö. Se ei ole niin selvä juttu, että mistä voi leikata. Kun menee puskien läpi, ei voi aina tietää, onko siellä peltoaukea vastassa, Lappi miettii.

– Sen takia vaaditaan täydelliset nuotit, koska vauhdit ovat niin hurjia. Ei ole helppoa saada nuotteja osumaan täysin kohdilleen.

Viron MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Rallissa on luvassa 21 pikataivalta ja hieman yli 300 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä