”Tulevaisuus on täällä, parasta tottua siihen!” – Hyundain WRC-tiimillä isot kisasimulaatiotestit Italiassa

Hyundai i20 N Rally1
Hyundai i20 N Rally1 saa todellisen testin tällä viikolla Italiassa. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tiimillä on käynnissä isot testit Pohjois-Italiassa. Talli suorittaa tällä viikolla kisatapahtumaa simuloivan testitapahtuman, johon kuuluvat erikoiskokeet, siirtymät sekä kaikki muu MM-rallille ominainen toiminta.

Ensi kaudella rallin MM-sarjassa siirrytään hybridiaikakauteen joten kisasimulaatiot ovat erittäin tärkeitä WRC-tiimeille. Simulaatiokisan ensimmäisenä ajopäivänä keskiviikkona ratissa oli virolainen Ott Tänak.

Paikalle on kutsuttu myös toimittajia, jotka ovat tutustumassa ensi kauden menopeliin lähietäisyydeltä. Espanjalaisen Marca-lehden toimittaja Nacho Villarín julkaisi torstaina videon Hyundai i20 N Rally1:n menosta siirtymäosuudella. Siirtymillä ensi vuonna Rally1-autot kulkevat osin sähkömoottorin voimin.

– Hyvää huomenta Piemontesta (tallipomo Andrea Adamon kotiseudulta), jossa kuulin ensimmäistä kertaa, miten tulevat Rally1-autot kulkevat sähkön voimin siirtymällä. Tulevaisuus on täällä, joten parasta tottua siihen, Villarín kirjoitti Twitterissä.

Myöhemmin Marca-lehden rallitoimittaja pääsi myös erikoiskokeelle, jossa äänimaailma oli tyystin toinen. Torstaina Hyundain ratissa oli Thierry Neuville.

– Tämä onkin jo toinen juttu. Ainakin ääni on erilainen. Tässä on rallin MM-sarjan uusi äänimaailma, Villarín runoili.

Paikalla Piemontessa on myös Marca-lehden kilpailija AS Diarion konkaritoimittaja Pipo Lopez.

– Ottakaa rauhallisesti! Kyllä uusistakin Rally1-autoista lähtee paljon melua, Lopez twiittasi.

Hyundain tiimin päämaja Piemonten kisasimulaatiossa on La Morran pikku kaupungissa. Talli on sulkenut useita pieniä asvalttiteitä alueesta kolmen päivän ajaksi (27. – 29. lokakuuta) luoden tarkan reitin ja suunnitelman kisatapahtumasta. Pätkien lisäksi reitiltä löytyy muun muassa renkaidenvaihtoalueet sekä uudet HEV-alueet, joissa on ajettava vain sähkömoottorin voimin.

Dirtfish-julkaisun kokenut Colin Clark on myös paikalla Piemontessa. Clark julkaisi sivuston Twitter-tilillä videon, jossa Hyundai kulkee siirtymällä sähköisesti.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä