Quantcast

Toyota-kuski harkitsee kartturin vaihtamista – ”Minun on tehtävä valinta”

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta aloitti MM-rallikauden 2021 vahvasti.

Kauden kuusi ensimmäistä rallia toivat kolme kuudetta sijaa, kaksi neljättä sijaa sekä uran ensimmäisen podiumin, kun Katsuta ajoi Keniassa kesäkuussa toiseksi. Sen jälkeen meno on ollut takkuisempaa.

Heinäkuussa Virossa japanilaisen pitkäaikainen kartturi Dan Barritt loukkasi selkäänsä hypyn alastulossa. Belgiassa elokuussa rinnalla istui Keaton Williams, mutta kaksikon urakka päättyi rajuun ulosajoon. Williams myös jätti pestinsä perhesyihin vedoten, jonka takia syyskuun Kreikan kisa jäi Katsutalta kokonaan väliin.

Katsutan rinnalla Suomen ja Katalonian MM-ralleissa lokakuussa oli Oliver Solbergin ex-kartturi Aaron Johnston. Molemmat kisa päättyivät huonosti, kun Katsuta ajoi ulos tieltä.

Tulevaisuus on hämärän peitossa. Katsuta miettii parhaillaan, kenen kartturin kanssa kadonnut itseluottamus voisi löytyä.

– En ole varma (tulevaisuudesta). Minusta Aaron on tehnyt hyvää työtä. Siitä ei ole epäilystäkään. Danin kanssa taas olen ajanut jo pitkään. Olen tyytyväinen molempiin, Katsuta kertoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Haluaisin jatkaa molempien kanssa, mutta tiedän toki, että minulla voi olla vain yksi kartturi. Minun on tehtävä valinta. Ennen tätä rallia (Katalonia) minusta tuntui, että Danin kanssa homma oli luontevampaa. Nyt tunne on kuitenkin hyvä myös Aaronin kanssa, hiljattain toista kertaa isäksi tullut Jyväskylässä asuva Katsuta jatkaa.

Katsutan on löydettävä alkukauden tasonsa, sillä Japanin päästä on tulossa miehelle kilpailijoita. Toyota on aloittelemassa uutta japanilaisprojektia, jossa etsitään kuskia WRC-tasolle.

Rallit.fin tietojen mukaan ensi vuoden alussa Suomeen saapuu muutama ehdokas, jotka kisaavat ensiksi kansallisissa ralleissa. Paras valitaan samankaltaiseen ohjelmaan, josta Katsuta on saanut nauttia viime kausien ajan Toyotalla.

– Minun on löydettävä itseluottamukseni. Kauden keskivaiheilla tapahtui monta asiaa, jotka minun on vain unohdettava ja ajettava taas kuten ajoin ennen sitä. Espanja oli pettymys, kun tein itse virheen. Silti minusta tuntuu, että asiat menevät oikeaan suuntaan.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin perjantaiaamun parhaat hetket. Videolla näkyy, kuinka Katsuta täräytti kaiteeseen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390303″ ap mute]

Lue myös nämä