Quantcast

WRC-kartturit ilmaisivat jälleen uuden huolenaiheen ensi kauden hybridiralliautoista

Martijn Wydaeghe
Martijn Wydaeghe. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallin kartanlukijat Martin Järveoja ja Martijn Wydaeghe ovat ilmaisseet huolensa uusien Rally1-hybridiautojen korkeista kabiinilämpötiloista.

Uusien kilpureiden pakoputkisto kulkee kartanlukijoiden penkkien alapuolelta, joka voi nostaa lämpötilat tukaliksi varsinkin kuumissa ralleissa. Hyundai ajaa parhailla testiä i20 N Rally1 -autollaan Pohjois-Italiassa. Ideana testeissä on simuloida kokonaista kilpailua.

– Pakoputkisto kulkee juuri jalkojemme oikealta puolelta kaikissa uusissa autoissa. Tilanne on sama Toyotalla ja Fordilla. Se aiheuttaa massiivisen paljon kuumuutta, Wydaeghe kertoo Dirtfishin toimittaja Colin Clarkille, joka on saanut kutsun Hyundain rallisimulaatiotesteihin.

– Nyt on kuitenkin jo melkein talviaika ja ulkona on kylmä. Esimerkiksi Portugalissa, Sardiniassa tai Keniassa tämä homma on varmasti iso haaste, belgialaiskuski Thierry Neuvillen nuotinlukija jatkaa.

Virkaveli, Ott Tänakin rinnalta tuttu Järveoja komppasi kollegaansa.

– Uskon, että kuumuus on ongelma lämpimissä kisoissa. Nyt on kylmä, mutta silti autossa on tosi kuuma. Saa nähdä, miten sen kanssa käy.

Aiemmin WRC-kartturit ovat valitelleet tukalista istuma-asennoista uusissa autoissa. Tähän ongelmaan FIA on lupaillut parannuksia ja ilmeisesti sellaisia oli nähtävissä jo Hyundain Italian testeissä.

– Penkkini sijainti on nyt vähän parempi. Ymmärtääkseni sitä on pudotettu vähän alemmaksi, Järveoja kommentoi.

Hyundain testeissä on tallin henkilökunnan ja valikoitujen median edustajien lisäksi paikalla muun muassa FIA:n rallipomo Yves Matton sekä teknisen puolen pomo Jerome Touquet. Oletettavasti Hyundai-kartturit saavat viestinsä ohjaamon lämpöongelmasta välittömästi tärkeiden henkilöiden korviin.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat