Toyotan WRC-tiimissä suuret suunnitelmat japanilaiskuskille – ”Haluan nähdä hänet palkintokorokkeella”

Takamoto Katsuta. Kuva: Takamoto Katsuta

Toyotan WRC-tiimissä on tehty perusteellisesti töitä sen eteen, että japanilaiskuljettaja nähtäisiin lähitulevaisuudessa rallin MM-sarjan huipulla.

Japanilainen Takamoto Katsuta ajoi reilu viikko sitten ensimmäistä kertaa WRC-autolla MM-rallissa Saksassa. Toyotan haastajaohjelmaan kuuluva Katsuta toi Yaris WRC -auton maaliin kymmenennellä sijalla ja nappasi yhden MM-pisteen.

Katsuta jäi kärjestä yli kahdeksan minuuttia, mutta japanilaiskuljettajan tavoitteena ei ollut kilpailla muita WRC-kuljettajia vastaan. Hänen tehtävänään oli kerätä arvokasta kokemusta Yaris WRC -autolla asvaltilla, ja siinä hän onnistui.

Toyota palasi rallin MM-sarjaan suurin tavoittein vuonna 2017. Tommi Mäkisen johtama tiimi saavutti valmistajien mestaruuden heti toisella kaudellaan. Ensi vuonna Japanissa ajetaan MM-ralli, mikä on äärimmäisen tärkeä asia Toyotalle.

Ja seuraavaksi tähtäimessä on johdattaa japanilaiskuljettaja taistelemaan kärkisijoista WRC-autolla.

– Takamoto pääsi maaliin ensimmäisessä MM-rallissaan Yaris WRC:llä, ja juuri sen halusin nähdä. Haluan todella nähdä hänet seisomassa palkintokorokkeella tulevaisuudessa, Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda haaveili Saksan MM-rallin jälkeen.

Katsuta ajaa tällä kaudella Yaris WRC -autolla vielä Katalonian MM-rallissa lokakuun lopussa. Ensi kaudeksi japanilaislupaukselle on luvassa enemmän kisoja WRC:llä.

Yksi suunnitelmista on perustaa Toyotalle satelliittitalli, jonka kuljettajana Katsuta kilpailisi ensi vuonna neljännellä Toyota Yariksella.

– Olemme keskustelleet Takamoton kalenterista, mutta se on vielä hivenen työn alla. Olisi ihan hyvä ottaa Takamotolle oma WRC-auto ja ajattaa häntä sillä. WRC-autolla ajaminen opettaa häntä huomattavan paljon, tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi Rallit.fille.

– Se tiedetään, että Takamoto ajaa välillä erittäin lujaa varsinkin Suomen kaltaisissa olosuhteissa. Vielä kun hän saa lisää kokemusta, hän alkaa olla hyvällä tasolla. Saksassakin hän oli joillakin pätkillä alle sekunti per kilometri kärkeä hitaampi, kun pätkiä ajettiin toiseen kertaan. Se on hatunnoston arvoinen suoritus, kun on ensimmäistä kertaa niinkin vaikeassa rallissa WRC-autolla, Mäkinen alleviivasi.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Turkissa.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja